Butlletí EspaiS@lut
Gener 2023 - #124

Espai municipal

L’Hospitalet de Llobregat aprova el seu tercer pla local de salut

© Hospitalet de Llobregat

© Hospitalet de Llobregat

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat va ser un dels primers municipis en incorporar la planificació en la gestió de les polítiques de salut local. Des del 2010 treballa la salut des d’una perspectiva àmplia, coordinada i integral per millorar la salut i la qualitat de vida de la comunitat.

Fins al moment, l’ajuntament ha comptat amb dos instruments de planificació: el Pla Integral de Salut de l’Hospitalet 2010-2012 i el Pla Municipal de Salut 2016-2019.

El 14 de desembre, es va aprovar el tercer Pla Local de Salut de l’Hospitalet de Llobregat 2022-2027, elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona. Un document creat durant el procés de pandèmia per la Covid-19 que n’ha marcat l’elaboració i desplegament.

El Pla Local de Salut 2022-2027 del municipi ha estat plantejat com una eina de diagnosi i plantejament de reptes, i un recull dels recursos i les línies de treball a abordar durant els propers cinc anys. El pla incorpora també un pla de contingència per garantir la prestació de serveis per fer front a futures situacions d’emergència sanitària com la viscuda.

El seu disseny ha tingut com a referència el model de Determinants Socials de la Salut, el Pla de Salut de Catalunya 2021-2025, l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció del SNS i els Objectius del Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. 

El Pla ha comptat amb la participació dels tècnics dels diferents serveis i entitats municipals, així com la dels agents del territori, que van aportar la seva mirada per establir, partint del diagnòstic de necessitats detectades, les línies d’acció prioritàries a desenvolupar.

El pla s’organitza a través de dos eixos temàtics (Promoció de la Salut i Protecció de la Salut) i 5 àmbits d’actuació: Salut Comunitària, Seguretat Alimentària, Salut Ambiental, Protecció dels animals i Laboratori;  i desenvolupa 33 accions.

Aquest tercer Pla de salut de l’Hospitalet de Llobregat ha volgut construir i consensuar una estratègia interdepartamental i comunitària per potenciar la política de salut pública del municipi i protegir i promoure la salut de les persones que viuen a la ciutat.

El pla es pot consultar aquí

El recurs s’ofereix a través del Catàleg de Serveis.
 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #124 - Gener 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS