Butlletí EspaiS@lut
Novembre 2022 - #122

Espai municipal

Santa Perpètua de Mogoda aprova per unanimitat el Pla de Salut 2022-2026

© Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda

© Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda

El benestar emocional, els estils de vida saludables i un entorn saludable on viure són els àmbits d’intervenció prioritaris del Pla de Salut 2022-2026, aprovat pel Ple del Consistori de Santa Perpètua de Mogoda el 20 de juliol i presentat al públic el 13 d’octubre.

El pla de salut, que ha comptat amb el suport de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, ha estat el resultat del treball compartit entre electes, professionals i ciutadania per fer de la millora de salut i qualitat de vida dels habitants de Santa Perpètua de Mogoda un objectiu assumible.

L’elaboració d’un pla local de salut facilita un exercici de reflexió col·lectiva, on cadascun dels actors participants aporta la seva mirada i coneixement de la realitat, per definir quin són els reptes o necessitats de salut del municipi, amb quins actius de salut compta i quines són les estratègies més oportunes per afrontar les necessitats identificades.

El pla de salut de Santa Perpètua de Mogoda 2022-2026 ha tingut un marcat caràcter participatiu. La fase de diagnòstic va comptar amb 60 informants clau i amb les respostes de 350 persones a una enquesta a peu de carrer, així com les dels estudiants de 4t d’ESO a l’enquesta sobre hàbits de salut que facilita la Diputació de Barcelona.

Els resultats del diagnòstic es van presentar públicament en el Consell Municipal de Salut del municipi a mitjans del 2021. Posteriorment, ja durant la fase de redacció del pla d’acció, es van crear tres comissions de treball on van participar 50 persones que van proposar i prioritzar les accions a incloure en el pla de salut.

El resultat ha estat un pla de salut amb 31 accions a desenvolupar durant el període 2022-2026, alhora ambiciós, però també realista i adaptat a les necessitats detectades i prioritzades.

Algunes d’elles, com ara la creació d’una xarxa contra la solitud no desitjada de la gent gran i l’impuls de la prescripció social, des dels equips d’atenció primària de la vil.la, són una mostra de l’aposta de l’Ajuntament pel treball col.laboratiu entre els serveis de salut municipal i un dels principals agents de salut al territori: l’atenció primària de salut.

Participació i col·laboració, dues paraules clau que en la mesura en que formen part dels processos dels plans de salut els converteixen en una eina idònia per fer de la salut un assumpte on tothom té alguna cosa que aportar.

El pla es pot consultar al següent enllaç.

El recurs s’ofereix a través del Catàleg de Serveis.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #122 - Novembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS