Butlletí EspaiS@lut
Novembre 2022 - #122

Espai municipal

Guia per a la prevenció del suïcidi a Rubí

© Ajuntament de Rubí

© Ajuntament de Rubí

Rubí edita una guia per a la prevenció del suïcidi i organitza una jornada professional per abordar la prevenció en adolescents i joves


El 20 d’octubre, l’Ajuntament de Rubí va organitzar una jornada on més d’una seixantena de professionals de diferents àmbits van abordar la prevenció del suïcidi en adolescents i joves.

Les diferents ponències, a càrrec de Franscisco Villar, psicòleg expert en conducta suïcida de l’adolescent de l’Hospital de Sant Joan de Deu; Sílvia Grau i Marina Torrents, del Centre de Salut Mental Infantojuvenil (CSMIJ) de Rubí-Castellbisbal; Sònia Chavero, de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona; i Carles Alastuey, vicepresident de l’entitat Després del Suïcidi-Associació de Supervivents (DSAS), van permetre reflexionar sobre la conducta suïcida i les autolesions, les seves prevalences, i els factors de risc i de protecció que poden ajudar a prevenir aquest problema de salut. Es va posar de manifest la necessitat de trencar el silenci al voltant del suïcidi i entendre que és un problema que pot afectar tothom.

Jornada professional de prevenció de la conducta suïcida en persones adolescents i joves

Jornada professional de prevenció de la conducta suïcida en persones adolescents i joves

 

Entre les dades que es van donar, destacar les 200 temptatives de suïcidi per cada mort entre menors d’edat i el gran impacte de les xarxes socials a l’hora de difondre aquest tipus de conductes. En el cas de les autolesions no suïcides, considerar que són pràctiques de llarga durada, que poden incrementar fins a tres vegades la possibilitat d’un intent suïcida i que tenen un pic d’incidència en adolescents d’11-12 anys, en especial en noies.

En aquesta jornada, l’ajuntament va presentar la Guia per a la prevenció del suïcidi a Rubí que té com a objectiu orientar sobre els factors de risc i protecció de la conducta suïcida. Un dels autors de la guia, Carles Alastuey va dir que tots som agents de prevenció del suïcidi, que no cal ser especialista en salut mental per fer una primera intervenció de prevenció, i que la guia és un recurs que intenta fer accessible el coneixement per fer-ho.

 

Enllaç a les presentacions de les ponències de la jornada per a la prevenció de la conducta suïcida, i a la Guia en format digital: Eines i recursos relacionats amb la salut mental i emocional adreçats per a professionals. Ajuntament de Rubí.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #122 - Novembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS