Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2022 - #121

Destacat

Activitats d’educació per a la salut 2023

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

La promoció de la salut és, en el marc de la salut pública, l’àmbit de treball que desenvolupa accions dirigides a millorar la salut de la població mitjançant el foment d’estils i hàbits de vida saludables.

Entre aquestes accions, tenen un paper destacat les activitats educatives recollides en el Catàleg d’activitats d’educació per a la salut de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social, que anualment s’ofereixen als ens locals amb l’objectiu que les puguin integrar en els seus programes de salut, com a elements que contribueixin a enfortir les habilitats i capacitats de les persones per a l’adopció d’hàbits saludables, que permetin incrementar el seu control sobre la salut i reduir els comportaments que la poden afectar negativament.

El Catàleg d’activitats d’educació per a la salut 2023 recull 22 tallers/xerrades, adaptades a les necessitats actuals del col·lectius destinataris, englobats en 6 àmbits temàtics.

Les activitats que s’ofereixen tenen com a objectius:

  • Alimentació: Donar a conèixer les característiques d’una alimentació saludable que cobreixi les necessitats nutricionals pròpies de cada etapa de la vida com un dels factors determinants de la salut.
  • Sexualitat: Fomentar la promoció d'una sexualitat sana i responsable, necessària per a la prevenció de conductes de risc en la població jove.
  • Prevenció addiccions: Afavorir el coneixement dels riscos i les conseqüències associades al consum d’alcohol i tabac, i afavorir el bon ús de pantalles i xarxes socials.
  • Benestar emocional: Treballar estratègies per afavorir les competències personals i socials per prevenir dificultats tant a nivell emocional com conductual.
  • Cura del cos: Conèixer la importància de tenir cura del cos i de fomentar uns hàbits d’higiene personal i postural correctes.
  • Autoprotecció: Proporcionar els coneixements necessaris per saber actuar davant de situacions d’emergència.

Aquest recurs s'adreça als ajuntaments de fins a 20.000 habitants, excepte el bloc d'autoprotecció al que es poden acollir tots els ajuntaments de la província de Barcelona.

Aquells ens locals que tinguin el recurs del Catàleg atorgat han de fer la sol·licitud de les activitats educatives per l'any 2023 a través del Portal de tràmits (PMT). El període de sol·licitud s’iniciarà la primera quinzena d’octubre i s’estendrà fins l’11 de novembre.

Enllaç al catàleg.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #121 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS