Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2022 - #121

Dia Mundial de la Salut Mental als municipis

Vilanova i la Geltrú

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

L’objectiu és prevenir les afeccions en salut mental, i oferir recursos per millorar l’estat de salut


L’any 2018, al Diagnòstic de Salut de Vilanova i la Geltrú, el trastorn per ansietat i la depressió es trobaven entre les 6 patologies cròniques més freqüents a l'atenció primària. Al llarg de la seva vida, una de cada quatre persones patirà algun problema relacionat amb la seva salut mental.

Conscients que davant del primer símptoma cal demanar ajuda, la Regidoria de Salut i la Taula de Salut Mental del Garraf han posat en marxa una campanya de prevenció i per donar a conèixer els diferents recursos que hi ha al territori.

La campanya, que s’allargarà durant tot el mes d’octubre, s’emmarca en la celebració el dia 10 del Dia Mundial per la Salut Mental.

Vilanova i la Geltrú és referent en el treball de salut comunitària, i ja fa anys que ha implantat el sistema de model col·laboratiu, el treball en xarxa, transversal, que vetlla pel benestar de les persones. En aquesta línia, El 2021 es va aprovar el Pla Local de Salut de la ciutat, que parlava sobre accions concretes en l’àmbit de la salut mental. I a banda de les accions de difusió i prevenció de l’estigma, va sorgir la necessitat d’oferir recursos adreçats als joves, com l’espai Parla’n que s’ofereix a l’Oficina Jove que ofereix orientació, informació i atenció a problemes de benestar emocional i salut mental a joves d'entre 12 i 29 anys.

Justament per atendre la necessitat de fer arribar aquesta informació a la població jove, dijous 27 d’octubre se celebrarà al parc de Baix-a-Mar la primera Firabec jove (Benestar Emocional i Comunitari Jove), amb diferents àrees temàtiques perquè els joves puguin interactuar amb els recursos que hi ha al territori: activitat física, cultural, tecnològica, o relacionada amb entitats de diversos àmbits perquè coneguin què s’està fent en el territori tant ells com les seves famílies.

Davant d’un malestar emocional, cal buscar el recurs que s'adapti millor a les necessitats de cadascú. Per conèixer la xarxa de serveis comunitaris per acompanyar i donar eines per gestionar les emocions, trobareu tota la informació aquí.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #121 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS