Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2022 - #120

Agenda

Els dijous de Salut Pública

"Prescripció Social i Salut: Un camí de doble direcció entre la consulta i la comunitat"

29 de setembre de 2022.
De 10 h a 11.30 h.
A la Sala d’actes Edifici Salvany: Roc Boronat, 81-95. Barcelona, i en línia.
Organitzada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

El Programa de Prescripció Social i Salut, coordinat per la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, ITS i Hepatitis Víriques, té com a objectiu reduir la medicalització dels malestars emocionals i augmentar el benestar emocional, especialment entre persones amb baix suport social i/o soledat no volguda. Incentiva la derivació de pacients a la comunitat per tal d’apoderar-los i reforçar les seves xarxes socials, amb una perspectiva salutogènica dirigida a enfortir factors promotors de la salut i el benestar.

En la introducció, revisarem la trajectòria que ha tingut aquest programa pioner i els plans per a la continuïtat del seu desplegament. Seguidament, Laura Coll-Planes, investigadora a la UVic-UCC, incidirà en la seva creixent evidència i exposarà el nou projecte RECETAS, un projecte europeu H2020 dirigit a reduir la solitud en zones urbanes mitjançant la prescripció social d’activitats basades a la natura. També es comptarà amb una taula constituïda per la Teresa Serarols (Ajuntament del Prat), la Isabel Martínez (CAP Castellar del Vallès) i la Marta Belmonte (ASPCAT) que se centrarà en debatre aspectes relacionats amb com la prescripció social pot ser una alternativa real a la medicalització dels malestars de la vida. Per finalitzar, la Cristina Casajuana explicarà la nova oferta formativa del Programa de Prescripció i Salut.

Per a més informació, podeu consultar el PROGRAMA de la sessió, que tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Edifici Salvany. La sessió es podrà seguir de forma presencial o en línia, via Zoom. Per poder assistir caldrà inscriure’s prèviament en els següents enllaços:

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #120 - Setembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS