Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2022 - #120

Espai municipal

Sant Just Desvern

© Ajuntament de Sant Just Desvern

© Ajuntament de Sant Just Desvern

L’Ajuntament de Sant Just Desvern aposta per incorporar la salut en l’agenda política i aprova el Pla local de salut 2021-2024.

Des del 26 de maig Sant Just Desvern compta amb un pla local de salut que adapta les polítiques municipals a les necessitats de salut del municipi per al període 2021-2024.

El Pla Local de Salut de Sant Just Desvern, realitzat amb el suport de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, és la materialització de l’esforç i la col·laboració de moltes persones amb l’objectiu comú de construir un municipi més saludable. Així, l’elaboració del Pla ha aconseguit aplegar la participació del Consell de Salut i Benestar Social, agents del territori en l’àmbit de la salut, professionals dels diferents sectors de l’ajuntament i de les entitats vinculades a la salut, i ciutadania a títol individual.

La metodologia participativa emprada ha permès recollir idees i propostes per ser incorporades al pla, a partir d’un qüestionari distribuït a través de les xarxes socials del municipi, la web municipal i les bústies participatives ubicades en punts estratègics de la vil·la.

A partir de la fase de diagnosi, en què es van identificar necessitats i reptes prioritaris de salut a abordar, el pla ha organitzat accions al voltant de quatre línies estratègiques enfocades a millorar la salut i el benestar de les persones:

  1. Incorporar la salut a totes les polítiques com a iniciativa aliniada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.
  2. Fomentar els hàbits de salut entre els seus habitants.
  3. Treballar per la millora de la salut mental i el benestar emocional, especialment d’adolescents i joves.
  4. Ser una ciutat cardioprotegida.

El treball amb els determinants de la salut i la mirada centrada en tot allò que genera salut són la base del procés d’elaboració del Pla Local de Salut de Sant Just Desvern 2021-2025, que ha sabut combinar la participació de polítics, professionals i ciutadania en un projecte comunitari de millora de les condicions de vida del municipi.

El pla es pot consultar al següent enllaç.

El recurs s'ofereix a través del Catàleg de serveis

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #120 - Setembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS