espaiS@lut - Setembre 2012

Butlletins
Setembre 2012 - #17

Espai municipal

El Consell de Salut del Voltreganès

El territori del Voltreganès està situat al nord de la Comarca d'Osona i  format per 4 municipis, Les Masies  de Voltregà (3.400 hab.), Sant Hipòlit de Voltregà (3.500 hab.), Santa Cecília de Voltregà (200 hab.) i Orís (200 hab.).

El Consell de Salut Escolar del Voltreganès, neix l'any 1994, poc després del desplegament de la Reforma de l'Atenció Primària de Salut de Catalunya,  fruit de la  bona relació entre l'Àrea Bàsica de Salut i els Ajuntaments, amb l'objectiu que tots els problemes de salut que es detectin, en la població infantil i juvenil, es posin a debat en el consell per poder intervenir a tots els nivells, familiar, escolar, social i comunitari.

Hi estan representades totes les entitats educatives i sanitàries del territori, escoles bressol, escoles de primària, institut de secundària, ampa de cada centre, farmacèutics, àrea bàsica de salut, regidories de joventut, educació i salut dels ajuntaments.

La metodologia de treball es basa en reunions a diferents nivells:

  • Equip coordinador, format per la infermera de pediatria i la tècnica d'educació, fan reunions periòdiques i són qui lideren el projecte.
  • Consell de salut Escolar, format per tots els membres, i segons les activitats s'estableix la periodicitat de les reunions.
  • Centres educatius, educadora social i equip de pediatria, que fan el seguiment i treball coordinat dels nens que es detecta algun factor de risc.

 

Les activitats es realitzen a diferents nivells i al llarg dels anys se n'han fet de diverses:

  • Professional: activitats dirigides a educadors, sanitaris, monitors,.... S'han fet cursos  i tallers diversos (Sexualitat, drogues, alimentació, primers auxilis, educació emocional,....)
  • Escolar: activitats dirigides als alumnes de les escoles. S'han fet tallers i activitats de fotoprotecció solar, alimentació, sexualitat, ....
  • Pares: activitats dirigides a pares (conferències i tallers diversos)
  • Comunitat: activitats puntuals que estan obertes a tota la població, com és el cas de la matinal de salut que es fa anualment.

 

Cada curs escolar es marquen uns objectius específics i quines activitats es volen portar a terme. Al finalitzar cada curs escolar s'avaluen les activitats realitzades i es fa una memòria.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat