espaiS@lut - Setembre 2012

Butlletins
Setembre 2012 - #17

El Servei de Salut Pública informa

El cercle de comparació intermunicipal en seguretat alimentària i els seus fruits

Una jornada de taxes d'inspecció i una altra sobre els autocontrols en els establiments minoristes d'alimentació i restauració.

El passat 5 de juliol es van presentar els resultats del cercle de comparació intermunicipal de l'àmbit de la Seguretat Alimentària Municipal (CCISAM).

L'acte va tenir lloc a la sala d'actes del Museu Marítim de Barcelona amb una setantena d'assistents.

Durant la jornada es va destacar l'èxit i la utilitat que ha mostrat aquesta metodologia d'anàlisi, que en l'àmbit de la seguretat alimentària és la tercera edició i que registra un creixement sostingut de municipis; en concret, el cercle de Seguretat alimentària, va començar l'any 2010 amb 14 ajuntaments, continuà el 2011 amb 26, i aquest any 2012 ha arribat a 34 ajuntaments i dos districtes de Barcelona amb un total de 36 participants.

I és que, aquesta línia d'actuació iniciada com a suport a la gestió dels Serveis de Seguretat Alimentària locals comença a donar els seus fruits:

D'una banda, es compleixen els objectius desitjats i propis dels cercles: disposar d'una eina d'avaluació de resultats contínua i sistemàtica, amb uns indicadors comuns i consensuats per tots, que permetin als ens locals mesurar la seva activitat, analitzar-la i comparar-la amb els altres municipis participants i establir plans de millora. 

D'altra, es posen de manifest altres interessos o necessitats que no formaven part dels objectius inicials, com ara, el naixement d'altres línies paral·leles de millora, com són la celebració de jornades posteriors per tractar aspectes de la feina que durant els tallers s'han demostrat de molt interès.

En aquest sentit, el passat 27 de juny es va celebrar una jornada sobre aspectes jurídics de l'aplicació de taxes a les inspeccions, amb una quarantena d'assistents, i està prevista una altra jornada per després de l'estiu sobre els autocontrols que han d'implantar els establiments minoristes.

Totes dues jornades són fruit de converses sorgides en els diferents tallers i que van generar força debat entre els assistents, ja que els tallers que conformen aquest procés són un espai de trobada on els tècnics i representants locals comparteixen aspectes organitzatius dels seus serveis, metodologies de treball, dubtes, dificultats i, en definitiva, tot allò que afecta la seva tasca diària.

Per a més informació.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat