© FAO
El dia 16 d’octubre, l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) celebra el Dia Mundial de l’Alimentació per crear consciència sobre la fam al món. Aquest any el lema “Cultivar, nodrir, preservar junts. Les nostres accions són el nostre futur” ens permet reflexionar un cop més sobre l’alimentació i vol donar suport a totes les persones que treballen en el sector alimentari que garanteixen que els aliments arribin a la nostra taula, fins i tot en moments de pandèmia com la generada per la COVID-19.
Enguany la FAO posa de manifest que malgrat que a nivell mundial s’ha avançat molt en els darrers 75 anys, encara hi ha més de 2.000 milions de persones que no tenen accés a aliments innocus i nutritius en una quantitat suficient que els hi permeti cobrir les seves necessitats nutricionals, i malauradament la pandèmia COVID-19 representa un nou obstacle a superar ja que amenaça amb un retrocés en els avenços aconseguits en seguretat alimentària i nutrició, i està afectant especialment als col·lectius més vulnerables.
Però encara hi ha més dades impactants que la FAO aprofita per donar a conèixer a través d’aquesta diada amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el problema alimentari a nivell mundial:
Davant d’aquesta situació ens enfrontem a nous desafiaments ja que si volem viure de manera sostenible, en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per al 2030, haurem de fer canvis en la nostra manera de produir, processar, comercialitzar o consumir aliments per satisfer les nostres necessitats actuals i futures tenint especialment en compte la protecció dels recursos naturals dels que tots depenem.
En aquest nou escenari, tal i com apunta el lema d’enguany, les nostres accions són el nostre futur i per aquest motiu totes les aportacions compten, i especialment en la situació de crisi que estem vivint es necessària la mobilització dels governs, dels productors, de les empreses, de les organitzacions i per suposat de les persones a nivell particular. L’objectiu prioritari és evitar que la crisi sanitària actual es tradueixi també en una greu crisi alimentària.
Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #99 - Octubre 2020
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat