11/01/2024 13:14 h. - Laia Virgili
La Diputació de Barcelona reforça el seu compromís amb l’Agenda 2030 com a motor de transformació local
El suport tècnic a municipis petits de fins a 5.000 habitants és un dels nous recursos destacats
El Servei d’Agenda 2030 de la Diputació de Barcelona ha presentat aquest dijous, en format virtual, el Catàleg de serveis 2024 de la institució en matèria d’Agenda 2030 i Objectius de Desenvolupament sostenible (ODS).
Enguany, aquest Servei, que es va crear en el mandat anterior, inclou 6 recursos, dotats amb 300.000€, perquè els municipis de la província implementin polítiques locals innovadores que posin la mirada en la sostenibilitat social, econòmica i ambiental, d’acord amb l’Agenda 2030 de Nacions Unides i d’altres agendes globals.
Destaca, entre d’altres, la incorporació de nous recursos com el suport tècnic a municipis petits (menys de 5.000 habitants) per incorporar l’Agenda 2030 i els ODS a les seves estratègies locals o l’ampliació del recurs material adreçat a la sensibilització i comunicació en matèria d’Agenda 20030 i ODS, amb una exposició itinerant.
A més a més, també ressalta el recurs econòmic per a projectes de sensibilització que comptin amb la implicació de la ciutadania en la implementació de l'Agenda 2030 i els ODS, i/o de l'Agenda Urbana Local.
D’altra banda, es mantenen l’Espai d'intercanvi de coneixement per la implementació de l'Agenda 2030 - XarxA2030 i el suport tècnic per incorporar l'Agenda 2030 i els ODS a les polítiques públiques locals i es financen projectes singulars d'aplicació de l'Agenda 2030 i els ODS.
“En aquest mandat posem els esforços en fer de l’Agenda 2030 un motor de transformació i innovació del món local. Una transformació que ens permeti millorar les polítiques públiques amb aliances amb els agents del territori, posant les organitzacions al servei del canvi i superant la visió a curt termini per la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha valorat la Diputada delegada per a l'Agenda 2030, Núria Parlón.
Aquests recursos formen part del Catàleg de serveis per a l’any 2024, que es va aprovar al ple de desembre amb una dotació pressupostària inicial de 168,3 milions d’euros, la més elevada de les seves edicions.
La Diputació de Barcelona, ja durant el mandat 2019-2023, ha expressat el seu compromís institucional amb l’Agenda 2030 de Nacions Unides i ha esdevingut un dels primers governs locals en integrar els ODS, a la seva estratègia de govern. Ha establert l’Agenda 2030 i d’altres agendes globals com a marc estratègic de l’acció de govern i com una eina molt útil per a la innovació i la transformació local.
Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11 "Ciutats i comunitats sostenibles", número 16 "Pau, justícia i institucions sòlides" i número 17 "Aliança per aconseguir els objectius". Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.
<< Tornar al llistat de notes de premsa
Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi
Continguts relacionats
Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.