Setembre 2024 - #180
TwitterYoutube
«Combina i mou-te!» és el lema d'enguany «Combina i mou-te!» és el lema d'enguany

«Combina i mou-te!» és el lema d'enguany

«Combina i mou-te!» és el lema d'enguany

 

Sant Adrià de Besòs, Mollet del Vallès, Sant Cugat del Vallès i Vilafranca del Penedès són quatre de les localitats on es concentra el nostre programa d'accions de promoció d'hàbits de mobilitat sostenible que també oferim la resta de l'any als municipis sol·licitants.

Aquest any acadèmic volem veure-ho tot verd Aquest any acadèmic volem veure-ho tot verd

Aquest any acadèmic volem veure-ho tot verd

Aquest any acadèmic volem veure-ho tot verd

Aquest setembre la 23a edició de l'Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament arriba a 80.000 alumnes de centres educatius de 154 municipis per apropar-ne l'alumnat a la natura. Podeu consultar els continguts al web, on us proposem activitats perquè el vostre dia a dia llueixi més verd.  

 

Anar a dalt

Governança

Resultats dels seminaris tècnics «Electrificació i gestió de la demanda»

Ja podeu consultar tota la documentació de les sessions del 15 i 17 de juliol on persones expertes de l'administració i empreses van explicar les oportunitats i necessitats d'electrificació i gestió de la demanda del nou model energètic cap al qual transitem.

Anar a dalt

Contaminació atmosfèrica

 

Al nostre web podeu consultar les ubicacions actualitzades de les unitats mòbils de vigilància de la contaminació atmosfèrica i de les unitats de partícules. També hi trobareu els darrers estudis lliurats als ajuntaments.
 

Anar a dalt

Residus i Economia circular

Resum de les orientacions del Ministeri d’Hisenda per a l’elaboració de la taxa de residus del 2025

Us hem preparat un document que sintetitza les informacions més importants, així com un recull d'eines per a les gestions municipals associades i documentació de les presentacions organitzades per la Diputació de Barcelona.

La gestió i l'emmagatzematge de noves fraccions de residus a les deixalleries, tema central de la propera jornada ASDE

Inscripcions obertes per a la darrera trobada d'intercanvi del Servei d'assessorament i suport a les deixalleries (ASDE) que tindrà lloc a Cerdanyola del Vallès el 29 d'octubre al matí.

Anar a dalt

Educació i Sostenibilitat

Inici de curs per a la transició energètica a les escoles

Assolir l’estalvi energètic de l’equipament educatiu i aprendre com funciona una placa solar d’autoconsum fotovoltaic són els objectius respectius del projecte 50/50 i l’A-prenem el Sol.

Anar a dalt

Formació

Consulteu l'oferta dels vuit cursos als quals us podeu preinscriure: contaminació odorífera, eines per a una gestió energètica eficient d'equipaments, accions per al foment de la biodiversitat en ambients urbans, qualitat de l'aire als municipis, entre d'altres.

Anar a dalt

Recursos

Estrenem un nou programa d'educació ambiental pels ens locals de la província de Barcelona perquè la seva ciutadania passi a l’acció: agafar la bicicleta o anar a peu quan sigui possible. D'aquesta manera, la millora de la qualitat de l'aire municipal resultarà en la salut de les persones.

Voleu saber els recursos de suport a projectes pilots i a accions puntuals presencials i virtuals de la Diputació de Barcelona que oferim per la Setmana Europea de Prevenció de Residus?

Anar a dalt

Agenda

icona de calendari 12-27 de setembre a Sabadell: l'exposició Respira! us apropa al vostre dret a la qualitat de l'aire que respireu.

icona de calendari 27 de setembre: amb l’inici del curs, entomem de nou el Cicle de seminaris tècnics sobre adaptació al canvi climàtic i naturalització. Inscripcions obertes!

icona de calendari 9 d'octubre: Ja us podeu inscriure al Taller «Water resilience in the Mediterranean» per saber més sobre la resiliència hídrica a la Mediterrània.

icona de calendari 29 d'octubre: inscripcions obertes per a la jornada d'intercanvi ASDE: La gestió i emmagatzematge de noves fraccions de residus a les deixalleries.

icona de calendari Save The Date pel 4 de novembre!

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors