Gener 2023 - Especial Catàleg de serveis - #162
TwitterYoutube

Oficina Tècnica d'Educació i Promoció Ambiental

Recursos d'educació i sensibilització ambiental per acostar les polítiques ambientals a la ciutadania

Foto: Judit Contreras / Diputació de Barcelona

Foto: Judit Contreras / Diputació de Barcelona

Des de l'Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental posem a disposició dels ajuntaments el nostre suport tècnic, econòmic i material amb l'objectiu d'empoderar la ciutadania per a la transició energètica, l’adaptació al canvi climàtic i la cultura de la sostenibilitat. També oferim un ampli ventall de recursos d'educació ambiental que es troben inclosos en el cercador del Catàleg.

 

 

 

 

Suport econòmic

Activitats de sensibilització i educació ambiental

Suport econòmic destinat a municipis de fins a 50.000 habitants, mancomunitats i entitats municipals descentralitzades per al desenvolupament d'activitats i projectes d'educació i sensibilització ambiental per a:

  1. Projectes per a l’acció climàtica.
  2. Fomentar la prevenció de residus plàstics d'un sol ús i la implantació de nous models de recollida de residus.
  3. Desenvolupar projectes i activitats d'educació ambiental en rius, rieres o basses, emmarcat dins del programa "Va d'aigua".
  4. Donar suport a la celebració de fires i festivals especialitzats en temàtica ambiental i activitats en les quals participin diferents agents de la societat civil local.

 

Suport tècnic

Desenvolupament de projectes d'educació i sensibilització ambiental

Suport tècnic per dissenyar plans, projectes o activitats d'educació ambiental, com per exemple plans directors d'equipaments d'educació ambiental, programes d'educació ambiental municipal o temàtic, projectes d'ambientalització i d’aprenentatge servei, entre altres.

 

Projectes d'educació ambiental per la transició energètica

Suport tècnic per implantar projectes per a la transició energètica municipal: les campanyes 50/50 d’estalvi energètic a escoles, projectes Passa l’Energia i l’acompanyament educatiu del projecte A-prenem el Sol.

 

Suport material

L’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental (OTEPA) ofereix un gran ventall de recursos i exposicions d’educació ambiental. Aquests recursos estan incorporats dins del Catàleg de serveis perquè els ajuntaments tinguin tota la informació agrupada en un únic cercador:

  • Recursos d'educació ambiental: materials en préstec i activitats amb monitoratge per fomentar el canvi d'actituds vers la cultura de la sostenibilitat. S'ofereixen per acompanyar o complementar activitats i projectes d'educació i conscienciació ambiental en equipaments, centres educatius, fires i esdeveniments. Molts recursos s'ofereixen durant tot l'any i en les campanyes conjuntes amb altres administracions que coordina la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat (Dia Mundial de l'Aigua, Setmana Sense Soroll, Setmana de l'Energia Sostenible, Setmana de la Mobilitat, Setmana de la Prevenció de Residus).
  • Exposicions de medi ambient: exposicions itinerants de medi ambient que es posen a disposició dels ens locals com a eines de sensibilització i conscienciació ambiental en matèria de transició energètica, residus, aigua i soroll.

 

Nom del recurs Tipus Documentació a annexar Termini de sol·licitud Pressupost aproximat(€)
Activitats de sensibilització i educació ambiental Econòmic Formulari * de 28/12/2022 a 09/02/2023 350.000 €

Desenvolupament de projectes d'educació i sensibilització ambiental

Tècnic Formulari * de 28/12/2022 a 09/02/2023 140.000 €
Projectes d'educació ambiental per la transició energètica Tècnic Formulari * de 28/12/2022 a 09/02/2023 56.183 €
Recursos d'educació ambiental Material Formulari * de 02/01/2023 a 30/11/2023 36.505 € i recursos propis
Exposicions de medi ambient Material Formulari * de 16/01/2023 a 30/11/2023 Recursos propis

 

* Descarrega’t el formulari si no s’obre correctament per poder visualitzar-lo. Ho pots fer clicant sobre la paraula "formulari" amb el botó dret del ratolí i l'opció "anomena i desa l'enllaç".

Butlletí: e-ambient
Número de butlletí: #162 - Gener 2023 - Especial Catàleg de serveis

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors