Novembre 2022 - #160
TwitterYoutube

L’ASDE ofereix assistència en la sol·licitud dels ajuts de l'Agència de Residus de Catalunya per a la implantació de deixalleries, dotats amb 500.000 euros

El servei d’Assessorament i Suport a les Deixalleries (ASDE) ofereix informació i assistència a les entitats interessades a sol·licitar les subvencions de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), destinades a la implantació de noves deixalleries, fixes i mòbils, així com l’ampliació, millores estructurals i equipaments auxiliars a les existents. Els ajuts adreçats als ens locals o a les administracions mancomunades que gestionen més d’una deixalleria permetran finançar parcialment les obres i accions necessàries per adequar les instal·lacions a la Norma Tècnica de Deixalleries del 2021 de l’ARC.

 

En el cas de la implantació de noves deixalleries, són despeses subvencionables aspectes com la redacció del projecte, l'obra civil, la instal·lació d'energia solar i l'adquisició de contenidors i equipaments complementaris, entre d’altres. Pel que fa a les deixalleries fixes i mòbils ja existents, els ajuts contemplen conceptes com actuacions en la tanca, els coberts, l’espai PxR, els sistemes informàtics, i altres, incloent-hi l'obra civil, la direcció d'obres i la coordinació de la seguretat i la salut laboral.

Els principals criteris de valoració de les actuacions proposades pels ens locals són la incorporació del pretractament i la valorització de voluminosos l’esforç econòmic per part dels ens beneficiaris de la deixalleria, la compra o qualificació urbanística de terrenys, les actuacions relacionades amb la reparació i recuperació d’equipament (contenidors, bàscula, etc.), entre d’altres actuacions de millora.

En qualsevol dels casos, els límits econòmics s’establiran en funció del tipus de deixalleria, ja que s’assumeix que en aquelles instal·lacions més grans els recursos econòmics requerits seran majors, amb un màxim de fins a 994.535,36 € per a les noves deixalleries, i fins a 21.250 € per les millores en deixalleries mòbils carrossades..

Segons les bases reguladores de la convocatòria publicades per la Resolució ACC/688/2022, totes les sol·licituds hauran d'incloure com a mínim la informació tècnica següent:

  • Justificació i motivació tècnica de la necessitat d'implantar i/o millorar la deixalleria.
  • Contextualització del projecte segons les característiques del municipi i la situació actual de la gestió de residus municipals.
  • Descripció i dimensionament del projecte, plànols, indicant-hi les actuacions que es desenvoluparan i els recursos humans i materials necessaris (tipus i quantitat), i també el cronograma i la durada del projecte.
  • Estimació dels costos i viabilitat econòmica, pressupost detallat i previsió de finançament.
  • En el cas de les noves instal·lacions fixes, a més a més, caldrà presentar un projecte constructiu aprovat per l'òrgan competent local.

El termini per presentar sol·licituds en aquesta convocatòria serà el 18 de desembre de 2022, dos mesos des de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

Suport de l'ASDE

El servei d’Assessorament i Suport a les Deixalleries (ASDE) ofereix informació i assistència a les entitats interessades a sol·licitar aquestes subvencions i analitza les característiques que ha de tenir una deixalleria per tal de complir la Norma Tècnica. També dona suport en l’elaboració del projecte tècnic associat i d’altres documents complementaris com el cronograma amb les accions necessàries, el pressupost i els plànols de distribució, tots ells elements imprescindibles per a poder obtenir les ajudes.

 

Més informació i contacte amb l'ASDE:


L’ASDE ha pres un paper clau acompanyant les deixalleries en aquesta transició que té com a base l’economia circular.

Butlletí: e-ambient
Número de butlletí: #160 - Novembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors