Octubre 2022 - #159
TwitterYoutube

Recursos hídrics

Les mesures davant la sequera, punt abordat al Cercle d’abastament d’aigua

El Cercle ha arribat enguany a la quarta edició

El Cercle ha arribat enguany a la quarta edició

Els municipis participants al taller van debatre sobre l’aplicació del Pla de sequera i les dificultats amb què es troben els gestors del servei per controlar el compliment de les mesures establertes. Enguany, la trobada, celebrada al setembre, va aplegar 13 ens locals, que van participar molt activament durant tot el debat.

 

 

 

Les mesures que els municipis hauran d’adoptar en cas d’entrar en situació de prealerta, alerta o emergència per sequera –com tot apunta que passarà si aquesta tardor no plou de forma abundant– va ser un dels punts de debat del Cercle d’abastament local de l’aigua, l’eina de gestió i benchmarking que impulsa la Diputació de Barcelona amb la participació de les persones responsables de la gestió del servei d’abastament d’aigua de municipis de la província.

Entre altres qüestions, algunes localitats participants van posar de manifest les grans despeses que hauran de fer front els gestors del servei degut als elevats preus de l’electricitat, i van alertar sobre l’afectació que pot tenir en la tarifa que paga la ciutadania.

D’altra banda, també es va abordar l’escassetat de distribució d’alguns recanvis de les xarxes d’abastament o dels comptadors telegestionables i les dificultats per controlar la feina de les concessionàries en el casos on la gestió del servei està concessionada a una empresa externa.

 

Millorar el rendiment de les xarxes d'abastament d'aigua potable

Les dades recollides al Cercle, referents al 2021, situen en una mitjana del 78,1% el nivell de rendiment de la xarxa d'abastament, tot i que alerten que en alguns municipis no s'arriba al 60%. En aquest darrer cas significa que cada 10 litres que s’hi injecten se’n perden uns quatre.  En aquest sentit, es va posar de manifest en la necessitat d'invertir en la renovació i actualització d'aquesta infraestructura per augmentar-ne el rendiment i reduir les pèrdues d'aigua.

La quarta edició del Cercle ha comptat amb la participació de 22 ens locals, els quals representen una població total de 997.534 habitants i suposen, sense tenir en compte la ciutat de Barcelona, el 24,5 % de la província de Barcelona.

 

 

S'hi van debatre temes relacionats amb la gestió del servei.

 

Podeu trobar tota la informació sobre el Cercle de comparació intermunicipal d'abastament d'aigua a la nostra pàgina web.

 

 

Butlletí: e-ambient
Número de butlletí: #159 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors