Octubre 2022 - #159
TwitterYoutube

Recursos hídrics

El programa de seguiment analític de les fonts naturals s'amplia amb 40 nous punts de mostreig

Font del Prat Gespador, a la Pobla de Lillet

Font del Prat Gespador, a la Pobla de Lillet

El programa de seguiment analític de les aigües de les fonts naturals ha incorporat 40 punts nous de mostreig de 15 municipis de la província. Enguany, fins al juny, se n’han analitzat 243 d’un centenar de localitats. L’estudi es realitza a petició dels ens locals mitjançant el Catàleg de serveis.

 

 

 

Els 15 municipis que han incorporat noves fonts naturals al programa d’anàlisi són: Alella (1), Balsareny (1), Bigues i Riells del Fai (3), Caldes de Montbui (3), Copons (1), Mura (3), Olost (4), Orpí (3), El Papiol (1), Sant Agustí de Lluçanès (3), Sant Llorenç d’Hortons (1), Sant Vicenç de Torelló (3), Vilada (1), Vilanova de Sau (4) i la Pobla de Lillet (8). Algunes d’aquestes localitats ja participaven al programa amb l’anàlisi de mostres d’aigua d’altres fonts naturals del municipi.

 

Anàlisi de les aigües

Les anàlisis de la qualitat de les aigües de les fonts naturals es realitzen durant la primavera i al llarg de la tardor a petició dels ens locals mitjançant el Catàleg de serveis. L’estudi consisteix a avaluar paràmetres químics (conductivitat a 20ºC, terbolesa, pH, amoni i nitrat) i microbiològics (bacteris coliforms, Clostridium  perfringens, enterococs i Escherichia coli). Són anàlisis de tipus bàsic que es complementen amb d’altres més extenses. A més, a cadascuna de les mostres s’efectua in situ les mesures de cabal i temperatura. Durant la primavera de 2022, s’han analitzat les aigües de 243 fonts naturals. En 183 s’ha fet només una anàlisi de tipus bàsic i en 60, també s'han analitzat els compostos orgànics volàtils.

     

Podeu trobar tota la informació sobre el suport que oferim des de la Diputació de Barcelona a la nostra pàgina web i també a la pàgina web del laboratori de Medi Ambient.

Butlletí: e-ambient
Número de butlletí: #159 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors