10/01/2018 09:30 h.

Suport als ens locals durant el 2017

Comparteix

Amb l’objectiu de cooperar amb els ens locals de la demarcació de Barcelona en el desenvolupament, millora i aprofundiment de les seves polítiques de joventut, es van oferir 5 recursos a través de la convocatòria del Catàleg de Serveis de 2017.
  • Finançament en l’àmbit de joventut: es van atorgar ajuts per import d’1 milió d’euros a 241 ens locals.
  • Diagnosis, avaluacions i projectes locals de joventut: es va concedir suport tècnic per a l’elaboració de 8 projectes específics adreçats a joves, 20 diagnosis prèvies al Pla Local de Joventut (PLJ) i 2 avaluacions posteriors al PLJ. 
  • Disseny de plans locals de joventut: es va atorgar suport per a l’elaboració del PLJ a 32 municipis. 
  • Tallers d’emancipació: es van atorgar 266 tallers a un total de 57 ens locals.
  • Metodologia fem tec! : s’ha ofert accés a la utilització dels materials a 47 ens locals, accedint als materials un total de 253 professionals. També s’han concedit 55 tallers de demostració.

L’any 2017 han finalitzat les tasques de dos grups de treball iniciades el 2016. Com a resultat del Grup de treball sobre la planificació de la intervenció amb joves, en municipis de menys de 5.000 habitants, s’ha elaborat una metodologia de treball que haurà de permetre als ens locals la redacció de Plans d’actuació anuals. El resultat del Grup de treball sobre la realitat actual i tendències futures dels equipaments municipals per a joves, s’ha concretat en l’edició de la publicació “Els equipaments juvenils: reflexions, certeses i reptes”.

Durant el 2017 l’OPJ ha organitzat 23 accions formatives acumulant un total de 227 hores lectives. Van acreditar la formació 524 persones provinents de 119 ens locals i altres 52 entitats o altres ens de fora de la província.

Cada mes s’han publicat a la web recursos audiovisuals, documentals i referències d’utilitat per al treball amb els i les joves. De temàtica molt diversa, han estat vinculats a la commemoració de jornades internacionals.

El mes de desembre es va publicar l’aprovació del projecte IMPACT (Impact of entrepreneurship programs in young entrepreneurs’ skills acquisition), dins de la convocatòria Erasmus+ 2017 de projectes d’Associacions Estratègiques. L’OPJ contribuirà al projecte compartint la metodologia fem tec!.

Durant el 2017 ha continuat l’esforç per mantenir la presència de l’OPJ a les xarxes socials, arribant als 1.609 membres en la comunitat de pràctica en polítiques de joventut tag#joventut i 2.016 seguidors a twitter.