Octubre 2021. Núm. 9

Notícies

Jornada de Sant Gabriel de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació

Intervenció del coordinador Forcadell durant la jornada

Intervenció del coordinador Forcadell durant la jornada

Xavier Forcadell va destacar la importància de la innovació i els nous reptes de transformació digital com a eines per a la reactivació econòmica i la transformació social.

El 29 de setembre, la Diputació de Barcelona va participar en la jornada anual de commemoració de Sant Gabriel (patró dels enginyers de telecomunicacions), organitzada per Telecos.cat a l’Espai Francesca Bonnemaison. Aquesta jornada va servir per a fer valer la importància dels professionals de l’ecosistema tecnològic en la transformació digital, que és clau en el moment actual de reactivació econòmica. 

La jornada també va posar sobre la taula diferents oportunitats i serveis: els fons Next Generation EU com a instrument excepcional per aconseguir recursos, l’aliança europea d’acreditació professional ENGINET com a eina que facilita la llibertat de moviment del mercat laboral, el programa Corporate Member, els grups de treball o la plataforma de certificació de Telecos.cat. 

La Diputació va ser representada per Xavier Forcadell, coordinador de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, el qual va explicar com s’impulsa la innovació des de la Diputació de Barcelona juntament amb tots els governs locals.

Forcadell també va destacar «el valor de la Smart City perquè les ciutats i els pobles intel·ligents esdevinguin un espai capaç de vertebrar un ecosistema integrador que superi reptes absolutament imprescindibles per al futur». I va afirmar que «això obliga a innovar en nous àmbits, nous reptes transformadors com l’autosuficiència energètica, la conversió de residus en producte i la mobilitat vista com un servei. Innovacions que aniran de la mà de tecnologies com el 5G, la blockchain o la Internet de les coses (IoT)».

Xavier Forcadell també va explicar com l’Àrea d’ Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial està apostant per fer arribar les tecnologies i la connectivitat arreu de la demarcació d Barcelona; per dotar els governs locals de més eines per a desplegar els serveis de l’administració digital; per impulsar governs oberts i transparents; per dotar de recursos per modernitzar les estructures municipals, i per implementar nous formats de formació en línia, entre molts altres serveis.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Octubre 2021. Núm. 9

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona