Octubre 2021. Núm. 9

Notícies

S’acorda iniciar la implantació de SeTDIBA en els ens locals de més dimensió

Imatge: disseny propi

Imatge: disseny propi

S’inicien les accions per a assolir l’eix 5 del Pla estratègic de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, que consisteix a «completar els serveis de digitalització al territori fins a desplegar els serveis en els ens locals de fins a 20.000 habitants» i «contrastar la metodologia e-SET en ajuntaments de fins a 20.000 habitants, consells comarcals i ens dependents».

Un cop s’ha completat el desplegament de SeTDIBA en els ens locals de fins a 5.000 habitants que ho havien sol·licitat i que no disposaven de cap eina, i un cop s’ha programat el desplegament per als que requereixen serveis de migració, el Gabinet d’Innovació Digital inicia accions adreçades a assolir l’eix 5 del Pla Estratègic de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial 2020-2023. 

L’eix 5 de l’esmentat Pla consisteix a «completar els serveis de digitalització al territori fins a desplegar els serveis en els ens locals de fins a 20.000 habitants», la segona fase del qual preveu «contrastar la metodologia e-SET en ajuntaments de fins a 20.000 habitants i consells comarcals, i també en ens dependents i vinculats, i fer les adaptacions necessàries per a la seva utilització en aquestes entitats».

La metodologia e-SET, pensada per a ens locals de fins a 5.000 habitants, ha esdevingut un dels eixos vertebradors per a desplegar els serveis de transformació digital SeTDIBA, aportant l’estandardització necessària per a poder oferir nous serveis.

En aquest sentit, els ens locals de més dimensió tenen, per la seva pròpia naturalesa, estructures organitzatives i formes de funcionar que requereixen reajustar la metodologia, la configuració de les eines i el model de desplegament del projecte SeTDIBA.
Aquest projecte s’adreça en fase de pilotatge als consells comarcals del Bages i del Baix Llobregat, els quals han sol·licitat a la Diputació de Barcelona participar en el desplegament dels serveis SeTDIBA en ens locals de més dimensió.

Aquest projecte repercutirà en el total de 250 treballadors públics que conformen els equips d’aquests dos consells comarcals. 

Es preveu que el projecte d’implantació s’iniciï el mes de gener vinent, un cop configurats els diferents equips del projecte.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Octubre 2021. Núm. 9

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona