Setembre 2021. Núm. 8

Destacat

Nous temps, nous reptes per a la formació contínua

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona es va refermar com a principal institució formadora del país en una jornada on es van presentar les principals novetats en matèria de formació i es va fer balanç dels processos formatius en el context de pandèmia.

El passat 21 de setembre es va portar a terme la jornada «Nous temps, nous reptes per a la formació contínua», en la qual es van abordar les principals novetats en matèria de formació per al nou exercici i es va fer balanç dels processos formatius en el context de pandèmia.

La sessió va ser conduïda per Cristina Riba, presentadora del telenotícies a TV3, i van intervenir-hi el diputat de l'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Josep Arimany, i el coordinador, Xavier Forcadell, així com el director dels Serveis de Formació, Enric Herranz. Va ser una jornada molt dinàmica, amb un format innovador que va alternar la projecció de material audiovisual amb continguts web.

Al llarg del 2020, 51.624 participants es van formar en alguna de les accions formatives realitzades per la Diputació. Aquesta xifra representa un augment del 40% de participants en comparació amb el 2019 (30.169 participants), l’any abans de la pandèmia.

Cal destacar que, a més de formar treballadors propis de la Diputació, a les accions formatives de l’any passat també van participar empleats dels 311 ajuntaments de la província, d’onze consells comarcals, de vuit consorcis, de vuit mancomunitats, de tres EMD, de dues agències i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

A més d'altres novetats, durant la jornada també es va presentar la nova línia formativa adreçada als càrrecs electes de la província. L’Espai de formació dels càrrecs electes s’estructura en tres apartats diferents. El primer inclou aquells coneixements relacionats amb l’activitat en les diferents regidories en les que es classifiquen les competències i serveis municipals. D’altra banda, el segon apartat inclou recursos relacionats amb el treball en equip, les tècniques de negociació o la presa de decisió; mentre que el tercer bloc fa referència als recursos relacionats amb la comunicació, la gestió de les emocions o l’ètica professional.
 

Newsletter: Innov@diba
Newsletter number: Setembre 2021. Núm. 8

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona