Setembre 2021. Núm. 8

Notícies

Entra en vigor el nou DNI electrònic 4.0 europeu

Model del nou DNI europeu

Model del nou DNI europeu

El passat 2 d’agost va començar a utilitzar-se el nou DNI electrònic 4.0 europeu, que serà comú per als 27 països de la UE i que podrem portar al mòbil. El DNI és el document que identifica els ciutadans espanyols quan s’han d’inscriure al padró d’habitants.

El DNI és el document que identifica els ciutadans espanyols quan s’han d’inscriure al padró d’habitants. Per aquest motiu, els tècnics municipals dels ajuntaments han de tenir present que el passat 2 d’agost va entrar en vigor el nou DNI electrònic 4.0 europeu, que serà comú per als 27 països de la Unió Europea, i que compleix el que determina el Reglament UE 2019/1157 del Parlament Europeu i del Consell, de 20 de juny de 2019. La Policia Nacional Espanyola està treballant en una app que ens permetrà dur-lo integrat al mòbil, com en el cas del permís de conduir.

A aquest nou DNI se li han incorporat:

•    El codi de dues lletres ES d’Espanya com a estat membre dins d’un rectangle blau i envoltat de dotze estrelles com la bandera de la UE.

•    La denominació en anglès (‘National Identity Card’), ja que la normativa europea exigeix que les paraules document d’identitat figurin com a mínim en una altra llengua oficial de la Unió.

Ja no caldrà portar, doncs, les fotografies de carnet per renovar-lo; ens les faran a les instal·lacions de la Policia, cosa que suposarà un estalvi per al ciutadà.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Setembre 2021. Núm. 8

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona