Setembre 2021. Núm. 8

Notícies

Obrim les dades per a prevenir incendis

Visor dels datasets de prevenció d’incendis

Visor dels datasets de prevenció d’incendis

Al portal de dades obertes de la Diputació s’han publicat nous conjunts de dades amb informació essencial per a la prevenció d’incendis forestals.

La informació d’aquest dataset l’ha proporcionada l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari. D’aquesta manera, informació de vigilància, infraestructures de prevenció o de suport als espais agroforestals com són punts de guaita, àrees de gestió prioritària (AGP) per a la prevenció d’incendis o una relació dels bancs de terres de Catalunya s’obre amb formats reutilitzables perquè, a més de poder-la consultar, es pugui fer servir lliurement amb finalitats socials o econòmiques. 

La nova sèrie de conjunts de dades també inclou informació útil per a l’extinció d’incendis i per als ajuntaments, com ara les delimitacions d’urbanitzacions i nuclis de població i l’àmbit d’actuació de les unitats del Pla d’Informació i Vigilància (PVI) contra incendis. Els vials de la xarxa bàsica per a facilitar l’accés dels mitjans d’extinció terrestre, les franges de baixa combustibilitat i les associacions de propietaris forestals (APF) del territori completen el recull d’informació geogràfica per a la prevenció d’incendis. 

La informació es pot consultar agrupada en un visor de mapa preparat per a mostrar, en diferents capes, les dades d’aquests vuit conjunts de dades sobre els perímetres dels municipis i les comarques de Barcelona. Les dades estan disponibles en formats JSON i KMZ, i s’actualitzaran periòdicament. A més a més, a cada conjunt d’informació geogràfica s’incorpora informació detallada per als reutilitzadors sobre el geoservei de capes públiques de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari. 

Amb la publicació en format obert, estàndard i reutilitzable d’aquestes dades es vol promoure la difusió i el reaprofitament d’aquesta informació bàsica per a reduir el risc d’inici i propagació dels incendis forestals i facilitar-ne l’extinció. Aquestes dades es poden consultar, cercar, filtrar i ordenar per a promoure’n nous usos i desenvolupaments.

El portal Dades obertes és un catàleg de dades públiques amb què la Diputació vol acostar les dades que produeix o recopila a tots els ciutadans i reutilitzadors (empreses, desenvolupadors, investigadors, estudiants...), de manera que puguin consultar-les i reutilitzar-les, i crear, així, aplicacions, webs o visualitzacions que permetin comparar-les, filtrar-les o posar-les en context i aportin valor social i econòmic. 
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Setembre 2021. Núm. 8

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona