Juliol 2021. Núm. 7

Notícies

Josep Arimany: «Hem afrontat els reptes i les dificultats, ens hi hem adaptat, i ara, en aquest moment, no podem fer passes enrere»

Josep Arimany durant la jornada SeTDIBA

Josep Arimany durant la jornada SeTDIBA

El diputat d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, Josep Arimany, va inaugurar, el 17 de juny, la jornada ‘Jornada SeTDIBA 2021: els reptes de la gestió digital en els municipis de menor dimensió’.

El diputat d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, Josep Arimany, va inaugurar, el 17 de juny, la jornada ‘Jornada SeTDIBA 2021: els reptes de la gestió digital en els municipis de menor dimensió’, celebrada de forma telemàtica i adreçada no només als 91 ajuntaments que s’han integrat al projecte SeTDIBA sinó també a tots aquells governs locals interessats en aquesta aposta de la corporació.

Durant la seva intervenció, Arimany va recordar que «hem afrontat els reptes i les dificultats, ens hi hem adaptat, i ara, en aquest moment, no podem fer passes enrere», ja que les administracions han de continuar atenent a «la ciutadania on-line, fer córrer el mínim paper, i treballar el màxim possible de forma digital per donar un bon servei».

En aquest sentit, el diputat va destacar que, per tal de «facilitar les gestions a la ciutadania, entitats i empreses», caldrà superar més repte com «l’accés a les comunicacions, l’accés ràpid i segur a internet; un accés que no pot dependre de raons territorials, del lloc on visquem, o de raons socials, els ingressos que tenim, si volem ser una societat i un país cohesionat».   

Així mateix, durant la seva intervenció Arimany va assegurar que «en els nostres pressupostos les partides d’informàtica i comunicacions hauran d’anar a més; i els acords de compra agregada de serveis seran també una pràctica normal».

Des del 2018

La Diputació de Barcelona ha impulsat, des del 2018, el conjunt de serveis de transformació digital SeTDIBA, que s’ha estès a 91 ens locals del territori. El 63,44% dels municipis de fins a 1.000 habitants.

Bona part d’aquest desplegament s’ha realitzat en temps de pandèmia posant de manifest que la transformació digital de les organitzacions és possible en entorns de treball col·laboratiu a distància i plantejant nous reptes com ara l’aplicació de mesures d’autoprotecció i ciberseguretat o la consolidació de l’ús del canal digital amb la ciutadania.

En aquesta jornada es van analitzar els reptes imminents als que s’enfronten els petits municipis així com les necessàries mesures d’autoprotecció en l’àmbit de la ciberseguretat. També s'hi van presentar les millores en els serveis  SeTDIBA que s’implantaran a curt i mig termini.

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Juliol 2021. Núm. 7

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona