Maig 2021. Núm. 5

Observatori local

Promovem la governança de les TIC a Castellví de Rosanes, la Garriga i Sant Just Desvern

Diagrama de Gantt amb el full de ruta d'un dels projectes

Diagrama de Gantt amb el full de ruta d'un dels projectes

Durant les últimes setmanes, tres ajuntaments més han rebut assistències tècniques per a la governança de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

En el cas de la Garriga i Sant Just Desvern, aquest recurs s’ha concretat en un pla director TIC, mentre que a Castellví de Rosanes el suport tècnic ha servit per redactar un plec de prescripcions tècniques de serveis tecnològics.

Els plans directors TIC lliurats als ajuntaments de la Garriga i Sant Just Desvern pretenen definir, des de la vessant tecnològica, una cartera de projectes que reculli l’estratègia d’evolució de l’ajuntament a mitjà termini, així com les característiques fonamentals d’aquests projectes. L’estudi detalla la forma en què s'han de cobrir les necessitats, la seva prioritat i ordenació en el temps, així com els recursos humans i econòmics que, de forma estimada, seran necessaris per implementar les solucions. Aquesta definició conforma el pla d’acció, que esdevé la base per a l’execució de les tasques i projectes del pla director TIC.

El projecte de Castellví de Rosanes ha consistit en la redacció del plec de prescripcions tècniques a través del qual es contractaran els serveis de suport i manteniment de la infraestructura TIC de l’ajuntament, així com en la implantació d’una eina de gestió d’incidències i peticions dels usuaris. L’encàrrec d’aquestes tasques ha estat motivat per una de les propostes de millora inclosa al pla de millora de la diagnosi TIC que es va realitzar l’any passat per a aquest ajuntament dins del mateix recurs de governança de les TIC.

L’assistència tècnica per a la governança de les TIC és una de les línies de suport als municipis del Catàleg de serveis de la Diputació i s’emmarca dins del capítol de sistemes d’informació municipals. El suport es pot concretar en diagnosis i inventaris dels recursos TIC; en plans directors orientats a assolir els objectius estratègics de l’ajuntament; en diagnosis per a la renovació de la infraestructura de xarxa d’àrea local a les seus municipals, o bé en assistències per a l’elaboració de plecs de clàusules tècniques.

La Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius promou la governança de les TIC per ajudar els ajuntaments a planificar i gestionar eficientment els seus recursos tecnològics. 
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Maig 2021. Núm. 5

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona