Maig 2021. Núm. 5

Notícies

Participem en una xerrada sobre els reptes de la connectivitat en un escenari glocal

Portada de la presentació exposada durant la sessió

Portada de la presentació exposada durant la sessió

La Diputació de Barcelona va participar a la jornada «Accions locals per a afrontar els reptes mundials» en la sessió dedicada a la connectivitat i als reptes dels governs locals per a abordar unes desigualtats cada cop més grans en relació amb la bretxa digital.

En aquesta xerrada, titulada «Com mantenir-se connectat en un món digital que no para de créixer», va intervenir Gregori Mora, cap del Servei d'Assistència Municipal i Suport Estratègic de la Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius.

La sessió es va centrar en la importància cada cop més gran que té la connectivitat per a poder accedir als serveis mèdics, l’educació o les oportunitats laborals. En aquest context, les infraestructures i els serveis de telecomunicacions esdevenen un facilitador clau per a millorar el desenvolupament econòmic i social dels territoris i per a millorar, així, la qualitat de vida de les persones que hi viuen.  

Durant la xerrada, Gregori Mora va subratllar la importància dels serveis digitals i de connectivitat per al desenvolupament econòmic i social del territori. A mesura que augmenta la població de les àrees metropolitanes, creixen també els reptes urbans i de connectivitat. Aquesta tendència exigeix consensuar polítiques i iniciatives que s’estenen més enllà dels límits municipals. Mora va explicar els projectes en els quals treballa la Diputació per a aconseguir un territori connectat: la compra agregada dels serveis de telecomunicacions, el desplegament de canalitzacions perquè la fibra òptica arribi arreu del territori, els estudis tècnics per a millorar la connectivitat dels municipis, així com els sistemes informàtics perquè els ajuntaments puguin oferir serveis de qualitat als ciutadans.

La jornada «Accions locals per a afrontar els reptes mundials» va ser organitzada per la plataforma Tomorrow City (Fira Barcelona) i va comptar també amb la intervenció de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, a la sessió «Habilitats digitals: preparant-se per al futur de la feina». 
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Maig 2021. Núm. 5

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona