Maig 2021. Núm. 5

Actualitat

La pandèmia ha intensificat la demanda dels serveis digitals de tramitació

Skylight studio / Shutterstock.com

Skylight studio / Shutterstock.com

Durant el 2020, les mesures estrictes de confinament domiciliari van intensificar l'ús del canal digital. Les dades de la tramitació electrònica en el global dels ens locals beneficiaris dels Serveis de Transformació Digital SeTDIBA així ho posen de manifest. 

Durant el 2020, el 81 % de les entrades van ser telemàtiques (respecte al 72 % que s'havia registrat el 2019). Es van realitzar més de 122.000 peticions de ciutadans i empreses per aquesta via a ens locals SeTDIBA. Durant el mes de març de 2021, el percentatge mitjà d’entrades telemàtiques ja ha estat del 82 %.

Les comunicacions i notificacions emeses des dels ens locals cap a la ciutadania també han mantingut aquesta tendència. El 2020, el 79 % de les sortides de documentació han estat telemàtiques (respecte al 64 % del 2019). Veiem com l’augment continua aquest 2021, en què el percentatge mitjà d’entrades telemàtiques el mes de març és del 84 %.

Per a ajudar a consolidar aquesta tendència, l'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial ofereix recursos tècnics i econòmics que tenen com a objectiu la construcció d'una societat inclusiva en l'ús del canal digital. En el cas dels ens locals beneficiaris de SeTDIBA, a través del recurs de catàleg «Suport a la ciutadania en la tramitació electrònica», la Diputació ofereix un servei de suport gratuït tant per a l'ens local com per al ciutadà. Aquest recurs pretén ajudar tots els col·lectius socials en l'ús del canal digital per a relacionar-se amb l’administració de proximitat. Trobareu més informació sobre aquest recurs en aquesta fitxa del Catàleg.  

D'altra banda, a través del recurs de catàleg «Promoció del canal electrònic en la relació amb les entitats i les empreses», s’ofereix suport econòmic als ens locals de fins a 50.000 habitants, consells comarcals, mancomunitats i consorcis locals per a aproximar empreses, entitats i altres col·lectius obligats a la tramitació electrònica, a través de tallers pràctics. Trobareu més informació sobre aquest recurs en aquesta fitxa del Catàleg.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Maig 2021. Núm. 5

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona