Abril 2021. Núm. 4

Observatori local

Lliurem una nova diagnosi per al desenvolupament d'estratègies de ciutat intel·ligent

Imatge del projecte Smart Region

Imatge del projecte Smart Region

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha rebut un projecte que ha de servir de full de ruta per a desenvolupar estratègies de ciutat intel·ligent.

La Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius de la Diputació de Barcelona ha lliurat una diagnosi per al desenvolupament d'estratègies de ciutat intel·ligent a l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. 

L’objectiu del projecte ha estat dissenyar un full de ruta estratègic per tal d’orientar aquest ajuntament per a desenvolupar estratègies de ciutat intel·ligent. El treball s’ha dividit en dues fases. La primera: una diagnosi de la situació actual al municipi —tenint en compte l’anàlisi de les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats de Sant Joan de Vilatorrada— i un diagnòstic del grau de maduresa smart d’aquesta població. I la segona: un full de ruta de ciutat intel·ligent, que inclou la identificació, l’anàlisi, la priorització i el calendari d’iniciatives estratègiques smart que permetin aconseguir un projecte de transformació a Sant Joan de Vilatorrada a curt i mitjà termini.

Al llarg del projecte s’han dut a terme diverses entrevistes i sessions participatives amb perfils tècnics, càrrecs de comandament i polítics de diferents àrees i departaments dins del consistori amb l’objectiu de definir un pla d’acció amb una visió holística de ciutat intel·ligent. Tant en la fase d’anàlisi i definició de la diagnosi com en les sessions amb metodologies participatives s’ham conceptualitzat i prioritzat les diferents propostes, contextualitzades a la casuística particular de Sant Joan de Vilatorrada per a acabar formulant un pla d'actuacions prioritzades o full de ruta a curt i mitjà termini, prioritzant aquelles solucions que suposen un bon equilibri entre impacte sobre la ciutadania, complexitat per a dur-les a terme i esforç d’inversió requerit. 

En aquesta ocasió, la diagnosi per al desenvolupament d’estratègies de ciutat intel·ligent ha estat feta íntegrament per l’equip Smart Region de la Diputació de Barcelona, sense el suport de cap consultora externa.

La Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius dona assistència als ajuntaments per a la millora de la gestió urbana, en concret amb aquest recurs tècnic de diagnosi per al desenvolupament d'estratègies de ciutat intel·ligent. També hi podem trobar dues línies de suport addicional: d’una banda, el recurs material de plataforma tecnològica per a la gestió urbana i, de l’altra, el recurs econòmic per a l'adquisició de dispositius integrables a la plataforma tecnològica per a la gestió urbana de la Diputació de Barcelona. 

Tots aquests recursos són línies de suport als municipis del Catàleg de serveis de la Diputació i s'emmarquen dins del capítol de ciutats i regions digitals.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Abril 2021. Núm. 4

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona