Març 2023. Núm. 23

Actualitat

Jornada «De la reflexió a l’acció: 4 anys d’innovació, cohesió territorial i assistència als governs locals»

Enric Herranz, Lluis Ramírez, Marc Verdaguer, Xavier Forcadell i Nico Pérez a la jornada

Enric Herranz, Lluis Ramírez, Marc Verdaguer, Xavier Forcadell i Nico Pérez a la jornada

El dijous 30 de març passat, a la sala de plens de l’Edifici del Sucre de Vic, es va fer un recorregut pels projectes i programes que ha dut a terme l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona. 

La jornada, conduïda per la periodista Mari Pau Huguet, també va servir per fer un exercici de prospectiva sobre cap on anem en matèria tecnològica, d’innovació, de talent, de cohesió territorial, de transparència, d’integritat, de recursos humans i d’aprenentatge a les organitzacions.

La jornada va alternar entrevistes als representants de l’àrea amb la projecció de vídeos il·lustratius dels projectes de l’àrea

La sessió va començar amb la benvinguda de Carles Banús, vicepresident primer del Consell Comarcal d’Osona, i la intervenció del diputat president delegat de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, Marc Verdaguer, que va parlar sobre els reptes de l’àrea que presideix i sobre cap on s’hauria d’enfocar la prestació de serveis als governs locals. També va fer referència a les accions que s’estan duent a terme en el bon govern i la integritat institucional. 

Posteriorment, Xavier Forcadell, coordinador de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, va explicar accions concretes per atraure talent jove a les administracions locals i també va donar una visió de la transformació digital dels governs locals a través dels serveis que el projecte SETDIBA ofereix als ajuntaments, el qual permet impulsar eines tecnològiques per gestionar expedients i documents de manera digital. 

A continuació, Lluís Ramírez, director de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius, va dissertar sobre les tendències tecnològiques més rellevants que es preveuen per als pròxims anys i com podrien implicar els ajuntaments. També va donar detalls de com les tecnologies emergents, com la internet de les coses, la intel·ligència artificial o la robòtica, podrien millorar els serveis que ofereix l’ajuntament als ciutadans. 

Nico Pérez, gerenta dels Serveis d’Assistència al Govern Local, va explicar l’evolució i el nou enfocament dels serveis que presta la seva Gerència als ajuntaments, i també les darreres novetats en la gestió material de la selecció del personal, derivada de les ofertes públiques d’estabilització dels municipis. 

Per cloure el recorregut pels projectes de l’Àrea, va intervenir Enric Herranz, director dels Serveis de Formació, que va detallar l’evolució en la manera de formar-se i va fer un repàs dels molts formats diferents dels recursos autoformatius que s’estan desenvolupant des de la Direcció de Formació.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Març 2023. Núm. 23

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona