Març 2023. Núm. 23

Notícies

Celebració del congrés «Compliment normatiu i integritat en entitats públiques»

Marc Verdaguer, Miguel Ángel Gimeno i Adán Nieto

Marc Verdaguer, Miguel Ángel Gimeno i Adán Nieto

El 23 de març va tenir lloc al Pati Manning el congrés «Compliment normatiu i integritat en entitats públiques», organitzat per l’Oficina Antifrau de Catalunya i diferents universitats.

En aquest congrés adreçat a professionals dels sectors públic i privat implicats en el compliment normatiu i en l’elaboració de programes de compliment normatiu, plans d’integritat i plans de mesures antifrau, es va presentar un estudi  per promoure una cultura de compliment normatiu i d’integritat en diverses tipologies d’ens del sector públic (societats mercantils públiques, entitats públiques de caràcter empresarial, consorcis) de l’àmbit d’actuació de l’Oficina Antifrau.

Aquest estudi ha estat el fruit d’un conveni de col·laboració entre l’Oficina Antifrau i la Universitat de Castilla - La Mancha, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Vigo, la Universitat de Santiago de Compostela així com la Universitat de Modena e Reggio Emilia.

Marc Verdaguer, diputat president de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, va valorar les apostes ambicioses com la d’aquest congrés, amb la participació de diferents universitats i amb una mirada internacional. Va afegir: «Vull expressar el nostre compromís per construir unes institucions més sòlides, més robustes i també més íntegres» i va explicar que «ho hem fet internament, reforçant les eines que com a institució tenim, i que va desembocar en l’aprovació, ara fa un any, del Sistema d’integritat institucional i el Pla de mesures antifrau de la Diputació de Barcelona i de les entitats del seu sector públic». I també que «ho estem fent també externament, organitzant diferents cursos i seminaris de formació o, com avui és el cas, donant suport a la celebració d’aquest congrés».

Aquest acte uneix la visió teòrica del món universitari amb la praxi diària dels sectors públic i privat.

Verdaguer també va voler expressar que «la integritat no és cap moda. La integritat, els principis ètics, ha de ser-hi sempre en la base de la nostra actuació. L’acció política i la gestió pública sempre s’ha de regir per dos principis: servir la ciutadania i tenir un comportament absolutament ètic, que és imprescindible per al bon funcionament de tot país i tota societat que vulgui tenir èxit i un bon futur».
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Març 2023. Núm. 23

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona