Març 2023. Núm. 23

Balanç de mandat

Novetats rellevants en la prestació del servei de la nòmina municipal en entorn web per als governs locals

Imatge: AGINEEL. Gestió de nòmina (març 2023)

Imatge: AGINEEL. Gestió de nòmina (març 2023)

En aquest mandat s’ha actualitzat el conveni tipus sobre l’assumpció de la gestió informatitzada de la nòmina dels empleats dels ens locals (AGINEEL), i actualment es presta el servei a 143 ens locals de la província.

En sessió plenària del 30 de gener de 2020 es va provar el nou conveni tipus per a la prestació del servei, mitjançant l’encomanda de gestió corresponent.

Tots els ens que tenien subscrits els models anteriors, tant del 2003 com del 2010, s’han adaptat al nou i han subscrit l’encomanda a l’empara del que disposa el nou conveni tipus.
 
Els motius pels quals ha estat necessari fer un nou conveni tipus han estat, entre altres, l’adequació als canvis normatius en matèria de protecció de dades, la modernització dels sistemes de prestació i qualitat del servei, el canvi de procediments adaptats a l’administració electrònica, i l’homogeneïtat de les condicions en la prestació del servei, quant a requisits per ser destinataris del servei.

El servei que es presta consisteix en l’assistència tècnica i material per a la confecció de la nòmina dels empleats dels ens locals i dels productes directament vinculats (afiliació, contractació, cotització i tributació). Aquestes adequacions també es reflecteixen en els instruments de vinculació, en les estructures retributives i en els conceptes salarials de les nòmines respectives.

Actualment, amb les noves incorporacions ja hi ha 143 ens locals als quals es presta el servei, amb un volum mensual acumulat de nòmines de 3.500 al mes. 

Encara hi ha 46 ajuntaments de la província que poden ser destinataris del servei, que s’adreça als que tenen menys de 5.000 habitants i amb un volum de nòmina mensual inferiors a 50 empleats (en valor mitjà referit als darrers 12 mesos).

El servei de nòmina municipal en entorn web proporciona rebuts de salari, fitxers de transferències bancàries, llistes de nòmina i de costos, la gestió de tots els processos de contractació, i dona resposta a les incidències que sorgeixen sobre la vida laboral dels empleats públics que requereixen assessorament i una interacció especialitzada amb altres administracions (INSS, SEPE, TGSS, mútues patronals, AEAT, etc.), com pot ser l’afiliació a la Seguretat Social, la cotització i gestió de la incapacitat temporal, el suport en la liquidació trimestral i anual de l’IRPF, entre altres.

La prestació d’aquest servei es formalitza a partir de la línia d’assistència inclosa en el Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona publicat al web de la corporació.

En aquest sentit, en el procés de posada en marxa es fa un estudi inicial que conclou amb l’informe de viabilitat, el qual recull les possibles incidències detectades i proposa les mesures per regular-les mitjançant l’acompanyament oportú a l’hora d’implementar-les.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Març 2023. Núm. 23

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona