Març 2023. Núm. 23

Balanç de mandat

Innovació formativa

Imatge: Direcció de Serveis de Formació

Imatge: Direcció de Serveis de Formació

Us expliquem les actuacions destacables de la Direcció de Serveis de Formació en l’àmbit de la innovació formativa.

En l’àmbit de la innovació formativa, cal destacar les actuacions següents:

  • S’ha posat en marxa el programa Autoacredita’t, que té per objectiu acreditar l’esforç formatiu que suposa la lectura comprensiva d’un recurs formatiu d’autoaprenentatge. En total, s’han convocat 29 edicions, amb un total d’11.418 inscripcions. 
     
  • S’ha inaugurat el nou canal de pòdcast Audioformació de la Diputació de Barcelona a les plataformes Ivoox i Spotify. S’han publicat sis col·leccions de diferents temàtiques: comunicació positiva (14 pòdcasts), psicologia en el dia a dia (11 pòdcasts), envoltats de síndromes (3 pòdcasts), estudis experimentals en psicologia (3 pòdcasts), màrqueting digital (7 pòdcasts), eines digitals (7 pòdcasts) i 1 audiollibre sobre automotivació (12 pòdcasts). En total s’han publicat 52 episodis de pòdcasts formatius. 
     
  • Al llarg del mandat, s’ha consolidat l’aplicació de la ludificació als processos formatius. S’han aplicat tècniques de joc a diferents accions formatives i s’han desenvolupat productes concrets: el curs de conducció eficient, el joc de tauler «El joc de la contractació» o el joc de cartes «Direacció. El joc de les habilitats directives» en són bons exemples.
     
  • La utilització del vídeo com a recurs formatiu ha permès impulsar diferents iniciatives: 14 vídeos de la col·lecció «1 hora, 1 habilitat», 44 videopíndoles d’aprenentatge, 22 vídeos de la col·lecció «Cicle de converses directives», 9 vídeos de la col·lecció «Gestió del talent i de l’aprenentatge als governs locals» o 139 vídeos de curta durada que presenten les accions formatives del BAF en són bons exemples.
     

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Març 2023. Núm. 23

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona