Març 2023. Núm. 23

Balanç de mandat

Tecnologies de la informació en l’àmbit municipal i corporatiu

sdecoret / Shutterstock.com

sdecoret / Shutterstock.com

El mandat 2020-2023 s’ha caracteritzat per una acceleració de les necessitats tecnològiques arran de la pandèmia. Per atendre aquestes necessitats, durant aquests anys s’han destinat fins a dos milions d’euros per millorar l’equipament digital i de teletreball de més de 250 ens locals.

També s’ha impulsat un procés extraordinari de dotació per proveir els ajuntaments d’equipaments informàtics de teletreball i s’ha iniciat un pla pilot per posar en marxa eines col·laboratives en ajuntaments de menys de 1.000 habitants.

Institucionalment, el context de pandèmia també ha precipitat el procés de transició del lloc de treball dels empleats corporatius cap a un model basat en entorns de treball col·laboratius i amb dispositius mòbils i més segurs. Aquest procés ha comportat la renovació de més de 2.500 equipaments personals, la dotació de dispositius domiciliaris i el desplegament de dispositius mòbils en substitució de la telefonia fixa. Aquesta redefinició del lloc de treball permet que en l’actualitat una gran part dels treballadors de la Diputació de Barcelona pugui treballar de manera remota des d’una dependència externa a les de la corporació.

Quant a la gestió dels recursos informàtics interns, s’ha mantingut la infraestructura bàsica dels sistemes d’informació corporatius i els serveis d’informàtica i telecomunicació als usuaris finals amb les premisses habituals de qualitat i eficiència. Durant l’últim any, el servei d’atenció als usuaris ha atès 8.820 trucades i 4.577 correus electrònics d’usuaris corporatius per resoldre tota mena d’incidències o necessitats relacionades amb les TIC.

Durant aquests últims mesos, s’ha seguit un procés amb els ajuntaments de menys de 20.000 habitants per identificar necessitats susceptibles de ser encabides en els fons Next Generation de transformació digital i modernització de les administracions de les entitats locals. El resultat d’aquest procés ha estat la presentació d’un projecte integral de 9,8 M€.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Març 2023. Núm. 23

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona