Febrer 2023. Núm. 22

Notícies

Més visites territorials, ara a Osona

Verdaguer, l'alcalde de Centelles, Josep Paré i representants de l'ajuntament davant del Mas el Cerdà

Verdaguer, l'alcalde de Centelles, Josep Paré i representants de l'ajuntament davant del Mas el Cerdà

El 31 de gener passat el diputat president de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Marc Verdaguer, i el coordinador de l’Àrea, Xavier Forcadell, van visitar la comarca d'Osona per conèixer les necessitats, actuals i de futur, dels governs locals, i per lliurar diferents informes dels recursos que ofereix la Diputació de Barcelona.

La visita es va iniciar al Consell Comarcal d’Osona, on es va fer una trobada amb el president, Joan Carles Rodríguez Casadevall, i diferents representants del govern del Consell.

A continuació, es va visitar el Circuit d'Osona, on el diputat va poder conèixer-ne la nova pista. La remodelació del circuit ha posicionat la ciutat de Vic en un lloc de referència en el món del motor.

La visita també va servir perquè Joan Panadès, president de l'Escuderia Osona, exposés la satisfacció de tenir la nova pista, que contribuirà a mantenir viu l'esport del motor a la comarca, però també per parlar de futur i de la necessitat d’avançar cap a una millor digitalització del circuit.

Les trobades van continuar amb la visita a l’Ajuntament de Montesquiu, on Marc Verdaguer va poder conversar amb l’alcaldessa, Núria Soler, i li va lliurar l’informe de transparència. Aquest informe és el resultat de l’assistència prestada a través del recurs «Gestió de la transparència municipal» del Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona.

Posteriorment, la delegació de la Diputació va fer una reunió de treball a l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora, amb el seu alcalde, David Solà. En aquesta reunió, també es va lliurar l’informe de transparència, un més dels treballs que s'han fet conjuntament entre l’equip del Gabinet d'Innovació Digital i el personal tècnic responsable de l'àmbit de la transparència dels ajuntaments.

A continuació, el diputat Verdaguer va fer un recorregut per les Masies de Voltregà, on va conèixer les noves instal·lacions de l’escola de pintura i ceràmica, i on també va lliurar l’informe del recurs SeTDIBA de transformació digital a l’alcaldessa, Verònica Ruiz Leiva.

Taradell va ser el següent destí, i Marc Verdaguer hi va fer una trobada a l’Ajuntament  amb la seva alcaldessa, Mercè Cabanas. A la trobada es va lliurar l’informe de ciutats intel·ligents elaborat per la Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius. L’objectiu del projecte és identificar els principals reptes de gestió urbana intel·ligent que afronta el municipi. La diagnosi de la situació actual s’elabora a partir de l’anàlisi de les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats (DAFO). A partir d’aquesta diagnosi, es dissenya un pla d’actuació en diferents àmbits perquè esdevingui un municipi gestionat de manera intel·ligent. 

La jornada es va cloure al municipi de Centelles, on el diputat Verdaguer, acompanyat per l’alcalde Josep Paré Aregall  i altres representants del consistori, va visitar el Mas el Cerdà. La masia està catalogada com a Bé d’Interès Cultural Local per la seva magnitud i interès arquitectònic. Des d’aquest espai es poden gaudir d’espectaculars vistes del Montseny, la Costa de Centelles, el Collsacabra i els Pirineus.  Aquesta masia té com a valor afegit que és la casa on va néixer l’enginyer Ildefons Cerdà. 

Durant la jornada Marc Verdaguer va lliurar l’informe de transparència a Pep de la Mora, alcalde de Tavèrnoles, i també es va reunir amb l’alcalde de Sant Agustí del Lluçanès, Josep Pujol.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Febrer 2023. Núm. 22

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona