Febrer 2023. Núm. 22

Notícies

“Estem evolucionant cap a una societat amb un ús intensiu de la tecnologia i de les dades”

Lluis Ramírez en un moment de la xerrada

Lluis Ramírez en un moment de la xerrada

El director de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius de la Diputació de Barcelona, Lluis Ramírez, va participar en una xerrada sobre transició digital i connectivitat del territori. Durant la seva intervenció, va repassar breument l’escenari tecnològic dels últims trenta anys i va explicar com avancem cap a serveis públics més eficients gràcies a l’automatització de processos.

Ramírez es va referir al desplegament de la tecnologia 5G com «la base facilitadora sobre la qual podrem desplegar serveis tecnològics de cloud, Internet de les coses, big data, blockchain o intel·ligència artificial per a la ciutadania i les empreses». L’aplicació d’aquests serveis tecnològics tindrà un impacte especialment rellevant, va assenyalar, en àmbits com les ciutats intel·ligents, l’agricultura, el món educatiu, la sanitat, el turisme o la indústria. Alhora, aquesta intensificació de la tecnologia genera riscos i vulnerabilitats que cal preveure i gestionar adequadament i exigeix l’actualització de la normativa per adaptar-se al nou escenari digital.

La xerrada es va celebrar a la Torre de Claramunt l’octubre passat en el marc de la jornada «Noves formes de cohesió territorial: un enfocament integrat de polítiques públiques sectorials», conduïda per la periodista Mari Pau Huguet. També van participar-hi l’alcalde de Piera, Josep Llopart; el coordinador de l’Estratègia 5G de Catalunya a la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Xavier Flores, i l’alcalde de Sant Martí de Tous i delegat del Govern al Penedès, David Alquézar.
 

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Febrer 2023. Núm. 22

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona