Febrer 2023. Núm. 22

Notícies

Ja podem consultar els vídeos de la jornada «Entendre el territori des de la cohesió territorial» que va tenir lloc a Viladecavalls

Imatge de la jornada

Imatge de la jornada

Aquí podem veure les ponències de la jornada que va tenir lloc a Viladecavalls, organitzada per l'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona.

Durant la jornada es van debatre diferents qüestions relacionades amb la cohesió social, com l’equilibri territorial, l’habitatge accessible, els nous models d’economia i les oportunitats per a tothom.

Així mateix, es va posar en relleu que la innovació és un element transformador i transversal que permet a la població avançar cap a una societat més equitativa i eficaç. Una innovació que és adaptada a cadascuna de les realitats de la demarcació per tal que la cohesió territorial s’erigeixi en un objectiu de treball constant i progressiu.

La inauguració de la jornada va anar a càrrec de Marc Verdaguer, diputat president de l'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona; Cesca Berenguer, alcaldessa de Viladecavalls; Carmela Fortuny, vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, i Míriam Casaramona, vicepresidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

A continuació, la taula «Ciutats diverses i cohesionades: un territori equilibrat» va comptar amb la participació de Dolors Salmeron, regidora de Recursos Humans, Gent Gran i Serveis socials de l’Ajuntament de Viladecavalls; Josep Báguena, president de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori, de l’Institut d’Estudis Catalans, i Blanca Moreno, directora de la consultora MIT.

Posteriorment, va tenir lloc la sessió «Habitatge accessible: un repte compartit», en la qual van intervenir Marc Verneda, alcalde de Sentmenat; Sergi Hernández, regidor d’Habitatge i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Santa Perpètua de la Mogoda; Pere Canadell, regidor de Sanitat, Promoció del Municipi i Turisme de l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall; Lídia Guillén, presidenta de l’Associació de Gestors de Polítiques Socials d’Habitatge de Catalunya, i David Mongil, cap de l'Ofi¬cina d'Habitatge de la Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona. 

El  matí es va cloure amb la taula rodona «Nous models d’economia, nous models industrials», a càrrec de Jaume Puig, alcalde d’Ullastrell; Mònica Sempere, tinenta d'alcaldia de Desenvolupament Econòmic, Industrial i Treball de l’Ajuntament de Barberà del Vallès, i Sebastià Garcia, assessor en gestió econòmica de la Confederació Empresarial Comarcal de Terrassa.

La sessió de la tarda va comptar amb la taula «Oportunitats per a tothom, parlem de cohesió social i equitat», amb les aportacions de Carmela Fortuny, vicepresidenta de la Diputació de Barcelona i regidora de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès; Fernando Fantova, consultor social, i Albert Sales, investigador de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.

La cloenda de la jornada va anar a càrrec de Marc Verdaguer, diputat president de l'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, i Cesca Berenguer, alcaldessa de Viladecavalls.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Febrer 2023. Núm. 22

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona