Febrer 2023. Núm. 22

Observatori local

Nou ajuntaments reben la diagnosi en matèria de transparència

Sessió de treball a l'Ajuntament de La Torre de Claramunt

Sessió de treball a l'Ajuntament de La Torre de Claramunt

Aquestes darreres setmanes, nou ens locals han rebut el Pla de millora de la transparència, un treball conjunt i coordinat entre el personal tècnic responsable de l’àmbit de la transparència dels ajuntaments i el Gabinet d’Innovació Digital.

Els ajuntaments de la Torre de Claramunt, Calonge de Segarra, Monistrol de Calders, Santa Maria d’Oló, Alella, Sant Martí d’Albars, Santa Cecília de Voltregà, Sant Sadurní d’Osormort i Sant Boi de Lluçanès han rebut l’informe que diagnostica l’estat de la transparència al seu ajuntament i un pla d’acció a seguir en els sis mesos vinents.

Aquests informes són el resultat de l’assistència prestada a través del recurs «Gestió de la transparència municipal» del Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona.

Aquest treball s'ha dut a terme conjuntament entre l’equip del Gabinet d'Innovació Digital i el personal tècnic responsable de l’àmbit de la transparència dels ajuntaments. Amb aquest recurs:

  • S'han analitzat cadascun dels ítems del portal de transparència dels ens i s'han fet recomanacions de millora basades en el treball que duu a terme la Xarxa de Governs Transparents.
  • S'ha establert un full de ruta amb l'objectiu d'assolir el màxim compliment legal.
  • S'han donat eines i recursos per facilitar el manteniment del treball fet i implementar la cultura de la transparència a l'ajuntament.

Una vegada fet aquest treball, s'han presentat els resultats i el pla d'acció als alcaldes i al regidor de cadascun dels ajuntaments.

La implicació tant l'equip tècnic com del polític és molt alta i, passats uns mesos, s’ha acordat fer una revisió per valorar l’evolució dels ajuntaments en matèria de transparència.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Febrer 2023. Núm. 22

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona