Febrer 2023. Núm. 22

Notícies

Un any de suport en matèria de transparència

Infografia elaborada pel Gabinet d'Innovació Digital

Infografia elaborada pel Gabinet d'Innovació Digital

Fem balanç del suport ofert durant el 2022 gràcies al recurs de Catàleg «Gestió de la transparència municipal», una línia d’assistència en transparència per a ajuntaments de fins a 10.000 habitants i consells comarcals.

La incorporació durant el 2022 del recurs de catàleg «Gestió de la transparència municipal» ha permès a 34 ens locals rebre assistència per diagnosticar i millorar la transparència municipal. Podeu consultar les dades de resum en aquesta infografia:

Aquesta anàlisi, que es duu a terme conjuntament amb personal tècnic de l’ens local i del Gabinet d’Innovació Digital, és el punt de partida per definir un pla d’acció per millorar els indicadors de la publicitat activa. 

En el cas dels ens locals de fins a 2.000 habitants, aquest suport es complementa amb l’assistència que es presta a través de la Xarxa de Suport al Govern Digital.  Aquest suport en l’àmbit de la transparència consisteix en  actualitzar el portal de transparència de l’ens local o bé donar suport i assessorament sobre aquest portal. Durant el 2022 s’han fet 438 actuacions en consells comarcals i s’han atès 79 ens locals. 

El 2022 ha estat també un any de promoció de la transparència, les dades obertes i el bon govern. La celebració de l’Open Data Day, els seminaris web de la Setmana del Govern Obert, l’Encuentro Nacional de Datos Abiertos con un verdadero propósito o l’apartat de transparència a la jornada de transformació digital SeTDIBA en són alguns exemples. Podeu veure els vídeos d’aquestes sessions. 

Aquestes activitats de promoció, creació de continguts i recopilació de recursos han generat més de 15.495 visitants a la comunitat de transparència i govern obert governobert.diba.cat, els quals n’han consultat més de 60.000 pàgines i s’ha arribat a prop de 600 membres. 

Tot aquest suport s’ha completat amb una intensa activitat formativa: 344 treballadors públics han assistit a les 12 activitats formatives sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern que s’han fet durant el 2022. Els docents d’aquestes formacions han estat valorats amb una mitjana de 9,23 punts sobre 10.

Us recordem que aquest recurs de gestió de la transparència el teniu disponible al Catàleg de serveis i que aquest 2023 s’amplia a ajuntaments de fins a 20.000 habitants i consells comarcals.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Febrer 2023. Núm. 22

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona