Gener 2023. Núm. 21

Actualitat

Carmela Fortuny reivindica que «la missió dels governs locals continua sent la de defensar l'interès públic o col·lectiu»

Carmela Fortuny, Fernando Fantova i Albert Sales a la jornada de Viladecavalls

Carmela Fortuny, Fernando Fantova i Albert Sales a la jornada de Viladecavalls

La vicepresidenta segona de la Diputació, Carmela Fortuny, va recordar que «la missió dels governs locals continua sent la de defensar l'interès públic o col·lectiu, el que ha canviat és la forma de governança». Ho va explicar durant la jornada ‘Entendre el territori des de la cohesió social’, celebrada el 25 de gener a Viladecavalls.

Durant la seva intervenció va recalcar que «si volem pobles i ciutats, territoris que garanteixin la igualtat d'oportunitats, la cohesió social i l'equitat és important que des del municipalisme aprofitem la fortalesa de la proximitat amb la ciutadania»; a més d’enfortir «la capacitat de liderar la cooperació entre els actors que operen en la complexa xarxa urbana, sense defugir de les nostres obligacions».

En aquest sentit –va detallar– «el que cal és tenir una visió pluriinstitucional en la que es treballi més en concurrència amb altres departaments, administracions, entitats o empreses, amb la comunitat».

Durant la jornada, organitzada per la Diputació de Barcelona, es van debatre diferents qüestions relacionades amb la cohesió social, com l’equilibri territorial, l’habitatge accessible, els nous models d’economia i industrials i les oportunitats per a tothom.

Així mateix es va posar en relleu que la innovació és un element transformador i transversal que permet a la població a avançar cap a una societat més equitativa i eficaç. Una innovació que és adaptada a cadascuna de les realitats de la demarcació per tal que la cohesió territorial s’erigeixi en un objectiu de treball constant i progressiu.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Gener 2023. Núm. 21

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona