Gener 2023. Núm. 21

Notícies

Recursos tecnològics al Catàleg de serveis 2023

Recursos del Catàleg de serveis prestats per la DSTSC

Recursos del Catàleg de serveis prestats per la DSTSC

A finals de desembre es va obrir la convocatòria per al 2023 de recursos tecnològics oferts a través del Catàleg de serveis.

Aquest catàleg és el conjunt de recursos econòmics, materials i tècnics que la corporació posa a disposició dels governs locals de la província, i és un instrument bàsic per facilitar el desplegament de les seves competències.

Els serveis oferts per la Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius es mantenen enguany amb millores destacables, com l’ampliació de la dotació econòmica per adquirir dispositius integrables a la plataforma tecnològica per a la gestió urbana i la incorporació d’un servei nou al recurs «Governança de les TIC» orientat a la definició tècnica de projectes TIC. L’antic recurs de correu electrònic també s’actualitza tècnicament amb noves funcions al núvol per als ens destinataris.

Els recursos tecnològics que s’ofereixen per al període 2021-2023 promouen una gestió eficient i sostenible dels municipis a través del desenvolupament d’estratègies de ciutat intel·ligent, així com de la plataforma tecnològica per a la gestió urbana i dispositius integrables en aquesta plataforma. Aquests dos últims recursos s’ofereixen també a municipis més petits, de 2.501 a 5.000 habitants, per fomentar la digitalització i la cohesió territorial en projectes innovadors que, alhora, requereixen força implicació tècnica per part de l’ajuntament.

Es mantenen els recursos dedicats a reforçar la capacitat de digitalització dels municipis barcelonins d’acord amb la legislació vigent, gràcies a solucions informàtiques d'administració digital, la consultoria en protecció de dades per a municipis de fins a 50.000 habitants i el suport en protecció de dades per als ajuntaments de municipis de fins a 20.000 habitants i les entitats municipals descentralitzades que ho sol·licitin.

D’altra banda, es continuen oferint els estudis per proveir de banda ampla els pobles i ciutats del territori i l’assistència tècnica per a la governança de les TIC amb l’objectiu de millorar les infraestructures tecnològiques i l’eficiència interna dels consistoris.

L’actualització dels portals web municipals i els serveis de connectivitat i migració del servei de correu electrònic completen l’aposta tecnològica de recursos imprescindibles per a la digitalització del territori.

Terminis per sol·licitar els recursos

Els recursos econòmics «Adquisició de dispositius integrables a la plataforma tecnològica per a la gestió urbana» i «Solucions d'administració digital» es poden demanar fins al 9 de febrer.

Per la seva banda, els recursos tècnics «Desenvolupament d'estratègies de ciutat intel·ligent, Estudis per a la provisió de banda ampla al territori», «Governança de les TIC» i «Suport en continuïtat en protecció de dades (SCPD)» es poden sol·licitar fins al 30 d’abril.

Per acabar, els recursos materials «Plataforma tecnològica per a la gestió urbana» i «Presència institucional a Internet» estan disponibles fins a finals d’octubre.

Les sol·licituds per a la resta d’ajuts es poden presentar durant tot l’any.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Gener 2023. Núm. 21

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona