Gener 2023. Núm. 21

Destacat

El Moianès debat sobre l’accés dels joves a l’habitatge, l’educació i la connectivitat

El diputat Marc Verdaguer i el president del Consell Comarcal de Moianès, Ramon Vilar

El diputat Marc Verdaguer i el president del Consell Comarcal de Moianès, Ramon Vilar

El diputat d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, Marc Verdaguer, va participar a la jornada «L’accés dels joves a l’habitatge, l’educació i la connectivitat: eixos de la cohesió territorial», que va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal del Moianès, a Moià.

Durant la seva intervenció, Verdaguer va posar en relleu la tasca que duu a terme la corporació en l’àmbit de la cohesió territorial, i va assegurar que la Diputació té la finalitat de «treballar perquè les persones, visquin on visquin, tinguin les mateixes oportunitats». A més, va recordar que debats com els que van centrar la jornada s’estan duent a terme arreu de la demarcació.

En aquesta jornada, que va tenir lloc el 17 de gener passat, es van abordar tres de les problemàtiques recurrents que afecten sobretot el jovent de zones rurals de la comarca del Moianès: l’accés a l’habitatge, a l’educació superior i a la connectivitat tecnològica. Potenciar l'ocupació juvenil, l'activitat econòmica i la digitalització de les zones rurals són objectius que té en compte la Diputació de Barcelona a l’hora de vertebrar els municipis, evitar l'exclusió digital i garantir els serveis bàsics.

La inauguració de l'acte va anar a càrrec del diputat Verdaguer i de l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras.

La jornada va comptar amb tres ponents que van desenvolupar els temes centrals del debat.

Josep Casas, subdirector general d’Habitatge de la Secretaria General d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya, va parlar de les polítiques d’habitatge que cal impulsar perquè els joves no marxin del territori.

Francesc Colomé, expert associat de la Fundació Bofill en matèria educativa, va exposar com possibilitem l’accés dels joves a cicles formatius o al batxillerat artístic en territoris rurals.

Andreu Francisco, director general de Localret, va presentar la ponència «La connectivitat no serà el problema, sinó part de la solució de la cohesió territorial».

L’acte es va cloure amb les intervencions del president del Consell Comarcal de Moianès, Ramon Vilar, i del president de l'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, Marc Verdaguer.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Gener 2023. Núm. 21

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona