Gener 2023. Núm. 21

Observatori local

Lliurament de 14 nous plans de millora de la transparència

Sessió de Treball a l’ajuntament de Navàs

Sessió de Treball a l’ajuntament de Navàs

Aquestes darreres setmanes, catorze ens locals han rebut el Pla de millora de la transparència, un treball conjunt i coordinat entre tècnics municipals i el Gabinet d’Innovació Digital.

En les darreres setmanes, han estat lliurats els informes de diagnosi de transparència als ajuntaments de Tavèrnoles, Vilanova de Sau, Sant Cugat Sesgarrigues, Montmaneu, Castellví de la Marca, Avinyó, Borredà, Cabrils, Alella, Gallifa, Navàs i Montesquiu, i també als consells comarcals del Vallès Occidental i del Garraf.

En el cas de l’Ajuntament d’Alella, atès el grau de maduresa en transparència, s’ha dut a terme una actuació complementària per impulsar els valors del govern obert entre els treballadors públics.

Aquests informes i accions són el resultat de l’assistència prestada a través del recurs «Gestió de la transparència municipal» del Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona.

Aquest treball s'ha fet conjuntament entre l’equip del Gabinet d'Innovació i Digital i el personal tècnic responsable de l'àmbit de la transparència dels ajuntaments. Amb aquest recurs s'han analitzat cadascun dels ítems del portal de transparència dels ens i s'han fet recomanacions de millora basades en el treball de la Xarxa de Governs Transparents, s'ha establert un full de ruta amb l'objectiu d'assolir el màxim compliment legal i s'han donat eines i recursos per facilitar el manteniment del treball fet i implementar la cultura de la transparència a l'ajuntament.

Una vegada fet tot aquest treball, s'han presentat els resultats i el pla d'acció als alcaldes i als regidors de cadascun dels ajuntaments.

La implicació i motivació que tenen tant l'equip tècnic com el polític són molt altes i, després d’uns mesos, s’ha acordat que es durà a terme una revisió per valorar l’evolució dels ajuntaments en matèria de transparència.

Us recordem que teniu aquest recurs disponible al Catàleg de serveis i que enguany s’amplia a ajuntaments de fins a 20.000 habitants i consells comarcals.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Gener 2023. Núm. 21

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona