Gener 2023. Núm. 21

Observatori local

Quatre nous ajuntaments automatitzen la publicació als seus portals de transparència i de dades obertes

Exemple de publicació automatitzada al portal de transparència de l'Ajuntament de Balsareny

Exemple de publicació automatitzada al portal de transparència de l'Ajuntament de Balsareny

Els ajuntaments de Sant Boi de Lluçanès, Font-rubí, Bagà i Balsareny han obert les dades referents a l’automatització de la informació d’accés a la informació pública municipal i han automatitzat la publicació en els seus portals de transparència.

Properament, els ajuntaments de Puigdàlber, la Torre de Claramunt, Castellví de la Marca, la Granada, Avinyonet del Penedès i Sant Quintí de Mediona oferiran també aquesta automatització en el seu portal de dades obertes i de transparència.  

A través del nou recurs de catàleg «Publicació automatitzada d’informació de transparència», l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona permet automatitzar la publicitat activa (transparència) de dades que es troben en sistemes d’informació oferts per la Diputació. 

Aquest procés implica obrir les dades que són objecte de transparència al portal Dades Obertes de la Diputació de Barcelona. Podeu consultar la informació agregada de tots els ajuntaments que han obert aquestes dades a https://dadesobertes.diba.cat/datasets/sollicituds-dacces-a-la-informacio-publica-municipal.

Actualment, aquest recurs permet publicar al portal de transparència municipal la informació relativa a les resolucions de les sol·licituds d’accés a la informació pública (SAIP), l’agenda dels alts càrrecs i la llista de grups d’interès.

Aquesta millora està disponible per als ens locals que són usuaris dels sistemes d’informació oferts per la Diputació de Barcelona. Informeu-vos sobre els serveis disponibles i la concreció del recurs a https://catalegdeserveis-cercador.diba.cat/fitxa?id=111340.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Gener 2023. Núm. 21

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona