Octubre 2022. Núm. 19

Notícies

Marc Verdaguer remarca a l’Anoia l’aposta per la cohesió territorial assegurant que «cada poble, cada ciutat, cada territori importa»

El diputat Verdaguer atenent els mitjans de comunicació

El diputat Verdaguer atenent els mitjans de comunicació

La Diputació de Barcelona destina més de 93.000 euros perquè els municipis de l’Anoia puguin adquirir material tecnològic amb l’objectiu de col·laborar en la digitalització dels ajuntaments de menys de 20.000 habitants.

El diputat d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Marc Verdaguer, va reafirmar a la Torre de Claramunt l’aposta de la Diputació de Barcelona per la cohesió territorial, concepte que va definir com «una idea molt simple, però molt important», ja que «és aconseguir que qualsevol ciutadà visqui on visqui, gaudeixi de les mateixes oportunitats» i, alhora, «saber que cada poble, cada ciutat, cada territori importa». Ho va dir durant la jornada «Noves formes de cohesió territorial: un enfocament integrat de polítiques públiques sectorials», que van tenir lloc al Centre Social Sant Joan Baptista de la Torre de Claramunt.

En aquest sentit, Verdaguer va assegurar que «la cohesió territorial no és només un objectiu, una idea o un discurs; la cohesió territorial es practica». I, per aquest motiu, va detallar que en jornades comarcalitzades com la de l’Anoia es té com a tema principal «la cohesió territorial i es posen en comú diferents reflexions sobre temes que afecten els municipis, i que, pel fet de posar-ho en comú, ajudem a poder donar una solució en temes de fibra òptica, de formació i de secretaris, cosa que pot preocupar els ajuntaments».


Digitalitzar els ajuntaments

La cohesió territorial va lligada a la digitalització del territori. Per aquest motiu la corporació aposta perquè els ajuntaments de la comarca de menys de 20.000 habitants puguin adquirir dispositius, equips informàtics i programari per potenciar el treball en remot. En el cas de l’Anoia, els ajuntaments compten amb una inversió de 93.587,41 €, amb la voluntat, com va explicitar el diputat, «d’ajudar els municipis per adaptar-los al teletreball i a la situació que tenim després de la pandèmia».

A escala provincial, aquest suport de la Diputació té una dotació econòmica d’un milió d’euros i està destinat als municipis de menys de 20.000 habitants i a les quatre entitats municipals descentralitzades (EMD). La distribució d’aquesta partida econòmica s’ha fet, per una banda, adjudicant un import fix segons el tram de població (743.300 €). D’altra banda, els 256.700 € restants s’han assignat de manera proporcional a la població que pertany a cada govern local.

 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Octubre 2022. Núm. 19

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona