Setembre 2022. Núm. 18

Observatori local

Lliurats els primers plans de millora de la transparència

Sessió de treball a l’Ajuntament de Sant Llorenç de Savall

Sessió de treball a l’Ajuntament de Sant Llorenç de Savall

Els ajuntaments de Sant Llorenç Savall i Santa Eulàlia de Ronçana reben el Pla de millora de la transparència, un treball conjunt i coordinat entre tècnics dels ajuntaments i el Gabinet d’Innovació Digital.

Aquest estiu s’han entregat les primeres diagnosis de transparència corresponents al recurs de «Gestió de la transparència municipal» del Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona.

Els ajuntaments de Sant Llorenç Savall i de Santa Eulàlia de Ronçana han estat els primers a rebre la seva diagnosi i el Pla de millora de la transparència.

Aquest treball s’ha fet de manera conjunta entre l’equip del Gabinet d’Innovació Digital i les tècniques responsables de l’àmbit de la transparència dels ajuntaments. Amb aquest recurs:

  • S’ha analitzat cadascun dels ítems del portal de transparència dels ens i s’han fet recomanacions de millora basades en el treball que du a terme la Xarxa de Governs Transparents.
  • S’ha establert un full de ruta amb l’objectiu d’assolir el màxim compliment legal.
  • S’han donat eines i recursos per facilitar el manteniment del treball efectuat i implementar la cultura de la transparència a l’ajuntament.

Una vegada efectuat tot aquest treball, s’han presentat els resultats i el pla d’acció a l’alcalde i al regidor de cadascun dels ajuntaments.

La implicació i les ganes tant de l’equip tècnic com del polític són molt altes, i s’ha acordat fer una revisió d’aquí a uns mesos per valorar l’evolució dels ajuntaments en matèria de transparència.

Us recordem que aquest recurs el teniu disponible en el Catàleg de serveis.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Setembre 2022. Núm. 18

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona