Juliol 2022. Núm. 17

Notícies

La Diputació de Barcelona a la celebració dels 25è aniversari de Localret

Xavier Fonollosa, Marc Verdaguer, Andreu Francisco, Jaume Oliveras i Xavier Forcadell

Xavier Fonollosa, Marc Verdaguer, Andreu Francisco, Jaume Oliveras i Xavier Forcadell

El diputat d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Marc Verdaguer, va assistir a l’acte de celebració dels 25 anys del Consorci Localret, que va tenir lloc al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.

Localret és el consorci local format per les administracions locals de Catalunya per actuar, de manera coordinada i unitària, davant el desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions, així com en l’aplicació de les TIC per millorar l’acció dels governs locals en l’impuls de la societat de la informació.

La celebració dels 25è aniversari va tenir lloc dimarts 19 de juliol al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, coincidint amb la data exacta de l’assemblea constituent del Consorci, el 1997. L’acte va comptar amb la ponència a càrrec de la comunicadora especialitzada en les tecnologies de la informació i la comunicació, Karma Peiró, sobre l’evolució i els reptes de futur dels municipis digitals.

La celebració va seguir amb una taula rodona amb Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues de Llobregat i vicepresidenta de Localret; Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell i expresident de Localret; Andreu Francisco, director general de Localret, i Jordi Valls, expresident de Localret, on es va parlar del paper del Consorci des dels seus inicis i els seus reptes de futur.

Van intervenir també en l’acte el president de Localret, Jaume Oliveras, i el va cloure el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que va remarcar «la inequívoca vocació de servei públic de Localret», i va agrair la tasca de Localret, «perquè fa avançar el país generant oportunitats per a tothom i oportunitats arreu».

Actualment, i després de 25 anys, formen part del Consorci Localret més de 860 ajuntaments, les quatre diputacions catalanes, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i més d’una vintena de consells comarcals. A més, des de l’inici, té el suport de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Juliol 2022. Núm. 17

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona