Juliol 2022. Núm. 17

Destacat

El diputat Marc Verdaguer recorda a Puigdàlber que la Diputació treballa per «garantir les mateixes oportunitats, visquis on visquis, independentment de la mida del municipi o de la població»

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Dimarts 12 de juliol, Marc Verdaguer, el diputat d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, va presentar la inversió de 75.039,44 € que la Diputació de Barcelona farà a l’Alt Penedès perquè els ajuntaments de la comarca puguin adquirir dispositius, equips informàtics i programari per potenciar el treball en remot.

Verdaguer va explicar que la Diputació treballa perquè «les administracions locals estiguin el més preparades possibles», amb l’objectiu d’assegurar la cohesió territorial de la demarcació, amb la voluntat de «garantir les mateixes oportunitats, visquis on visquis, independentment de la mida del municipi o de la població».

A escala provincial, el nou suport de la Diputació compta amb una dotació econòmica d’un milió d’euros i està destinat als municipis de menys de 20.000 habitants i a les quatre entitats municipals descentralitzades (EMD). La distribució d’aquesta partida econòmica s’ha fet adjudicant un import fix segons el tram de població (743.300 €). Els 256.700 € restants s’han assignat de manera proporcional a la població de cada govern local.

Marc Verdaguer ho va explicar durant l’acte d’inauguració de la jornada «Sostenibilitat, agroecologia, transformació digital, emprenedoria i gestió del talent local: eixos per garantir la cohesió territorial», que va tenir lloc a la sala polivalent de Puigdàlber. Durant l’acte va estar acompanyat per l’alcalde d’aquesta localitat, Miquel Vallès; el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, i de Valerià Paül, de la Societat Catalana de Geografia.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Juliol 2022. Núm. 17

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona