Juliol 2022. Núm. 17

Notícies

La Diputació de Barcelona destina més de 68.000 euros perquè els municipis del Berguedà puguin adquirir material tecnològic

Marc Verdaguer i Josep Lara

Marc Verdaguer i Josep Lara

El diputat Marc Verdaguer va presentar el dimarts 5 de juliol, la inversió que la corporació farà al Berguedà perquè els ajuntaments de la comarca puguin adquirir dispositius, equips informàtics i programari per potenciar el treball en remot. Ho va fer acompanyat pel president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara.

Verdaguer va destacar que aquest suport de la Diputació permet als ajuntaments posar-se «al dia per poder fer teletreball i poder fer el desenvolupament de moltes tasques del dia a dia dels ajuntaments». En relació amb la visita institucional que va fer a la comarca del Berguedà, va destacar la casuística d’aquesta comarca, que té 31 municipis i la majoria amb menys de 300 habitants. D’altra banda, la visita li va servir per impregnar-se «de les necessitats dels petits municipis, dels municipis amb poca població, veure què necessiten, poder oferir els serveis de la Diputació i ajudar-los».

Per la seva banda, Lara va posar en relleu que «als petits municipis pren molt més sentit la necessitat d’una altra administració que els pugui donar un cop de mà» i que la jornada va servir per «detectar les necessitats dels petits municipis» i conèixer «com els pot ajudar la Diputació».

A escala provincial, el nou suport de la Diputació compta amb una dotació econòmica d’un milió d’euros i està destinat als municipis de menys de 20.000 habitants i a les quatre entitats municipals descentralitzades (EMD). La distribució d’aquesta partida econòmica s’ha fet adjudicant un import fix segons el tram de població (743.300 €). Els 256.700 € restants s’han assignat de manera proporcional a la població de cada govern local.

Cal recordar que l’aposta de la Diputació de Barcelona és donar suport als governs locals de la demarcació per tal que cap veí i cap municipi es quedi enrere, independentment de la seva grandària.

La presentació es va emmarcar en una visita institucional que el diputat Marc Verdaguer, el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, i el coordinar de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, Xavier Forcadell, van fer als ajuntaments de Castellar de N'Hug, Gisclareny, Vallcebre, Castell de l'Areny i Sant Jaume de Frontanyà, on va estar reunits amb els seus alcaldes.

A Castellar de N'Hug el diputat, el president del consell comarcal i el coordinador es van reunir amb l'alcalde del municipi, Salvador Juncà Armengou.

A Gisclareny, Marc Verdaguer i Josep Lara van conversar amb el seu alcalde, Joan Tor Tomàs.

A Vallcebre la trobada del diputat i el president del Consell Comarcal del Berguedà va ser amb l'alcalde del municipi, Lluís Cadena Andreu.

A Castell de l'Areny Marc Verdaguer i Josep Lara es van reunir amb el seu alcalde, Pere Raja Carmona.

A Sant Jaume de Frontanyà el diputat i el president del consell comarcal va conversar amb l'alcalde del municipi, Manel Anselmo Amador.

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Juliol 2022. Núm. 17

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona