Juny 2022. Núm. 16

Notícies

Una trentena d’ajuntaments comparteixen experiències amb l’ús de la plataforma Smart Region

Visor de dades de la Plataforma Tecnològica per a la Gestió Urbana

Visor de dades de la Plataforma Tecnològica per a la Gestió Urbana

Dimecres 15 de juny, va tenir lloc una jornada en la qual representants de més de 30 municipis de la província de Barcelona van poder compartir iniciatives i experiències sobre l’ús de la Plataforma Tecnològica per a la Gestió Urbana. La sessió va ser organitzada pel Departament Smart Region de la Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius.

La jornada va començar amb un repàs dels diferents recursos que la Diputació ofereix perquè els ajuntaments puguin gestionar de manera intel·ligent els seus municipis i contribuir a avançar cap a una regió més sostenible, amb un ús sostenible dels recursos i una qualitat de vida per a les persones que hi viuen.

Els més de seixanta assistents van compartir experiències d’ús de la plataforma Smart Region, un sistema de gestió de dades generades a partir de sensors automatitzats per a la millora urbana. Es van exposar iniciatives de diferents àmbits, com ara l’anàlisi del soroll ambiental, el reg de parcs i jardins, la contaminació ambiental, l’eficiència energètica, la monitorització del consum d’aigua i la gestió de la recollida de residus.

Concretament, l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Granollers i Pineda de Mar van presentar casos d’anàlisi del soroll ambiental. L’equip Smart Region de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Gavà i de Manlleu van parlar de les experiències de l’ús de la plataforma per monitorar el reg de parcs i jardins. L’Ajuntament del Prat de Llobregat va exposar un projecte de control de la contaminació ambiental i els ajuntaments de Tona i Taradell van explicar els seus estudis d’eficiència energètica amb el sistema de gestió de dades proveït per la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat va presentar l’ús de la gestió de recollida d’escombraries i l’Ajuntament de Terrassa, el seu sistema de monitoratge del consum d’aigua. La sessió va finalitzar amb les conclusions del Departament Smart Region.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Juny 2022. Núm. 16

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona