Juny 2022. Núm. 16

Notícies

Publiquem sis conjunts de dades nous amb informació de la xarxa de carreteres

Imatge dels conjunts de dades de carreteres

Imatge dels conjunts de dades de carreteres

S’han publicat al portal Dades obertes sis conjunts de dades nous amb informació de la xarxa de carreteres de la Diputació de Barcelona. També s’han actualitzat cinc datasets que ja estaven disponibles en format reutilitzable al portal. La Gerència de Serveis d’Infraestructures Viàries i Mobilitat proporciona aquesta informació.

Les dades de la xarxa de carreteres s’obren amb formats reutilitzables, perquè, a més de poder ser consultades, també es puguin fer servir lliurement per a altres usos i finalitats. 

Els nous conjunts de dades mostren informació d’infraestructures viàries de gran interès, com són els trams d’aforament de les carreteres, els punts hectòmetres i els municipis que disposen d’inventari de camins, el pla de mobilitat urbana sostenible, el pla d’accessibilitat i els mapes estratègics del soroll de trànsit. Aquests datasets completen els cinc conjunts de dades d’aquesta temàtica que ja estaven publicats i que s’han actualitzat: les carreteres de la xarxa local, els trams oficials, les estacions i els trams d’aforament i els punts quilomètrics.

Les dades estan disponibles en formats KMZ, WMS i JSON i s’actualitzen a temps real al web de la xarxa de carreteres de la corporació. Cada conjunt de dades incorpora un visor geogràfic amb diverses capes que permet cercar i consultar la informació a sobre del mapa. Totes aquestes dades també són accessibles al visor del Sistema d’Informació Territorial de la xarxa de carreteres de la Diputació de Barcelona (SITCAR) i disponibles en format Shapefile.

Amb la publicació d’aquestes dades en format obert, estàndard i reutilitzable es vol promoure el reaprofitament de la informació sobre els 1.564 quilòmetres de carreteres locals gestionades per la Diputació per crear noves visualitzacions i desenvolupaments. 

El portal Dades obertes és un catàleg de dades públiques amb què la Diputació vol acostar les dades que produeix o recopila a tots els ciutadans i reutilitzadors (empreses, desenvolupadors, investigadors, estudiants...), perquè puguin consultar-les i reutilitzar-les a fi de generar valor social i econòmic.
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Juny 2022. Núm. 16

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona