Febrer 2022. Núm. 12

Notícies

Arrenca el servei Fem-ho fàcil, d'ajuda als tràmits a través d’Internet

Gràfica del servei

Gràfica del servei

El servei Fem-ho fàcil és un canal de suport telefònic a la ciutadania en la relació electrònica amb el seu ajuntament. 

A través d’aquest servei de suport, els ciutadans poden resoldre dubtes i rebre atenció personalitzada per fer tràmits a través d’Internet, com ara superar dificultats en l’ús dels sistemes d’identificació i signatura digitals, presentar qualsevol sol·licitud a través d’Internet o accedir a notificacions electròniques.

També és un servei que poden gaudir les empreses i entitats si tenen dificultats per presentar factures electròniques, participar en licitacions públiques, presentar-se a un ajut o subvenció o fer qualsevol altra sol·licitud pel canal electrònic. 

Actualment, prop de 90 ajuntaments tenen a la seva disposició aquest servei prestat gratuïtament per la Diputació de Barcelona. 

Quins són els requisits per poder sol·licitar-lo? Ser beneficiari dels serveis SeTDIBA

Què implica per a l’ajuntament?

  • Alliberar l’oficina d’assistència en matèria de registre de les consultes i dubtes de la ciutadania sobre l’ús del canal digital.
  • Oferir a la ciutadania un servei personalitzat prestat per especialistes.
  • Millorar els indicadors de maduresa digital del seu ajuntament, en tant que li permet impulsar l’ús del canal digital amb la tranquil·litat que no generarà un col·lapse de consultes en l’oficina de registre. 

Amb aquest servei, la Diputació de Barcelona apropa l’administració digital a la ciutadania i promou l’accés als serveis digitals de manera inclusiva de tots els col·lectius socials. També promou l’accés de la petita i mitjana empresa a la licitació pública, amb la qual cosa s’impulsa el desenvolupament econòmic local.  
 

Butlletí: Innov@diba
Número de butlletí: Febrer 2022. Núm. 12

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona